Botlek TV – The Making of Max (3 ) Statiegeldactie voor onze Max / Spijkenisse 2022

Beeldhouwer Tineke Nusink uit Nissewaard is half januari 2022 gestart om uit om een groot blok EPS de beeltenis van de hond Max tevoorschijn te halen.

De vorm komt er langzaam maar zeker in. Het EPS is beslist geen piepschuim maar een harde materie en het bewerken ervan is een secuur werkje. Het maken van een levensgroot beeld van de trouwe hond Max die de deportatie van zijn baasjes, de 5 koppige familie Levie uit Spijkenisse op 28 oktober 1942 meemaakte en alleen achterbleef, is te zien in het live atelier in MORE, tegenover Murray’s aan de Spuistraat in Spijkenisse. In deze film van Roel van Deursen met commentaar van Joop van der Hor, ook aandacht voor de statiegeldactie van Jumbo Waterland waarmee bewoners van deze wijk geld hebben ingezameld voor ‘The Making of Max ‘. Het ingezamelde bedrag werd vrijdag door super vrijwilligster Sylvia Kats aan de initiatiefnemers overhandigd. The Making of Max is nu ook te zien via de website www.maakmaxmogelijk.nl gemaakt door Ralp Kailingfrecks en fotografie door Danny van der Weel.

2 gedachten over “Botlek TV – The Making of Max (3 ) Statiegeldactie voor onze Max / Spijkenisse 2022”

Plaats een reactie