Botlek TV – Max als symbool voor vrede in Europa / Spijkenisse 2022

Terwijl heel Europa de adem inhoudt werkt beeldhouwer Tineke Nusink door aan het beeld van de hond Max, de Duitse herder die op 28 oktober 1942 zijn baasjes vanuit Spijkenisse weggevoerd zag worden om uiteindelijk in een Duits vernietigingskamp vermoord te worden. Hoeveel mensen zullen straks slachtoffer worden of al reeds zijn van de territoriale veroveringsdrift van Vladimir Poetin en zijn generaals en ministers? Hoeveel gewone, protesterende Russen verdwijnen er achter de tralies omdat zij geen oorlog willen? Bij de start van de filmserie ‘The Making of Max’ had initiatiefnemer Joop van der Hor niet kunnen bedenken dat de bronzen Max wel eens zou kunnen uitgroeien tot het nationale symbool van onverzettelijkheid, saamhorigheid en wereldvrede. In deel 4 legt filmer Roel van Deursen de vorderingen van Tineke Nusink vast van het beeld dat op 27/28 oktober van dit jaar aan de Voorstraat voor de voormalige slagerij van de familie Levie zal worden onthuld. Zie ook www.maakmaxmogelijk.nl (Reportage:Joop van der Hor en Roel van Deursen)


Kijk hier voor meer over Botlek TV – The Making of Max (3 ) Statiegeldactie voor onze Max / Spijkenisse 2022


Donateur

Plaats een reactie