Heel Zuidland Bakt! (Deel 2)

Zuidland was gisteren in een echte taartenstemming. Tijdens Heel Zuidland Bakt! konden de deelnemers laten zien hoe het met hun baktalent gesteld was. Er waren twee categorieën: als eerste was de jeugd van 6 tot 16  jaar aan de beurt. Maar liefst 40 taarten werden er gebakken. En die moesten natuurlijk allemaal gejureerd worden. Geen gemakkelijke opdracht voor de de juryleden: Nicolas Belot(chef-kok) Dick van Dalen(Meesterbakker) en Elisabeth Lopez uit Spijkenisse (Winnares HHB). Er werd heel wat geproefd en natuurlijk speelde het uiterlijk ook een rol bij de puntenverdeling. De verrassingstaart van Lilly en Sanne en de worteltaart van Mia eindigde gelijk op de eerste plaats. Lisa werd tweede en Floor werd derde.

’s Middags was het de beurt aan de volwassenen. Ook hier werden de taarten door de jury uitvoerig geproefd en bekeken. Uiteindelijk kwamen hier 5 finalisten uit. Deze bakkanjers zullen op 5 maart tijdens de finale Heel Zuidland Bakt! het nogmaals tegen elkaar moeten opnemen. 

Verkoop

De taarten werden aan het einde van de middag verkocht.De opbrengst was maar liefst €750,- en is bestemd voor speeltuin De Vlielander. Heel Zuidland Bakt! werd in het kader van het 20-jarig koninklijk huwelijksjubileum van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima georganiseerd door Oranjevereniging Zuidland. “Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag met enthousiaste deelnemers en heerlijke taarten. Het goede weer maakte het vandaag extra feestelijk. Wij kijken uit naar de finale waarbij er echt gaat worden gebakken in een tent”, zegt organisator Adriaan van der Pols na afloop.

€750,- werd met de verkoop van taarten opgehaald . De opbrengst is bestemd voor speeltuin De Vlielander. (Foto: via Oranjevereniging Zuidland)
Dankzij deze vrijwilligers werd Heel Zuidland Bakt! een succes.

Heel Zuidland Bakt(deel 1)

Vandaag, 12 februari, is het dan zover. De Zuidlanders zullen de heerlijkste taarten gaan bakken die door een jury zullen worden beoordeeld. De jeugd zal starten om 9.30 uur. De prijsuitreiking zal tussen 13.00 en 13.30 plaatsvinden. Dat zal een hele klus worden voor de jury, want er zullen ruim 40 baksels moeten worden beoordeeld. De gemaakte taarten zullen vervolgens verkocht worden. Daarna zijn de volwassenen aan de beurt. Rond 15.00 uur zullen ook deze taarten worden verkocht. Het evenement zal worden gehouden aan De Ring in Zuidland. Tijd: 9.30-17.00 uur.

Plaats een reactie