Gemeente wil duurzaamheidslening voortzetten

Gemeente Voorne aan Zee wil opnieuw geld beschikbaar stellen om inwoners te helpen met het verduurzamen van hun huis. 

Voorne aan Zee-De duurzaamheidslening bestaat al langer, en de gemeente wil deze voortzetten. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om hiervoor een bedrag van 2,5 miljoen euro beschikbaar te stellen. Dit bedrag is genoeg voor nieuwe aanvragen voor ongeveer één jaar.

Het geld is nodig

Eén van de doelstellingen van de gemeente is het stimuleren van duurzame maatregelen bij inwoners van Voorne aan Zee. Wethouder Peter Schop (nieuwe energie): “De kosten voor zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie zijn vaak hoog. Eenduurzaamheidslening kan inwoners helpen om deze aan te schaffen en zo ook op langere termijn hun energiekosten te verlagen. We merken dat er veel gebruik van de lening wordt gemaakt.”

Het bedrag dat de gemeenteraad in 2023 beschikbaar stelde, raakt op. Het gevraagde bedrag is nodig om de lening te kunnen blijven aanbieden. Omdat het om een lening gaat, ontvangt de gemeente het bedraguiteindelijk ook weer terug. 

Voorwaarden van de lening

Inwoners kunnen een duurzaamheidslening afsluiten van minimaal € 2.500,00 en maximaal € 25.000,00. Bij leningen tot € 7.500,00 geldt een looptijd van 10 jaar en voor de leningen vanaf € 7.500,00 een looptijd van 15 jaar. SVn verstrekt en beheert de leningen voor de gemeente. Meer weten over de duurzaamheidslening, kijk dan op www.voorneaanzee.nl/duurzaamheidslening.