Danique officieel tamboer-maître Volharding

Afgelopen zaterdag behaalde Danique Baars-Jenissen(31)uit Oostvoorne haar tamboer-maître examen. Door de uitbraak van corona werd het examen telkens uitgesteld. Maar eindelijk kon de uit Limburg afkomstige Danique laten zien wat ze in huis heeft.

Muziekvereniging Volharding uit Oostvoorne zat een aantal jaren geleden met de handen in het haar. Maarten van de Polder die decennia lang Volharding leidde tijdens vele marsen, gaf aan te willen stoppen. Maar waar haal je zo snel een andere tamboer-maître vandaan? Danique, die in de vereniging hobo speelt, werd voor deze belangrijke klus benaderd. “Als ik het doe, wil ik er wel een cursus voor volgen”, gaf ze aan aan het bestuur.

Na een intensieve cursus in 2018/2019 en vele kilometers op en neer rijden en diverse keren tijdens de wekelijkse repetitie het Wilhelmus geoefend te hebben voor de groep muzikanten van Volharding, was het gisteren dan eindelijk zover.  

Examen

Het examen werd gehouden in de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn.Een corps uit Rheden was uitgenodigd om door de 8 tamboer-maître kandidaten te worden gedrild in een groep luisterende muzikanten die Engels en Amerikaans moesten counteren en alle commando’s behoorden uit te voeren. (Uiteraard op 1,5 meter)

In de ochtend kregen ze nog  een kleine opfriscursus en vanaf 14.00 uur mochten ze in een kwartier tijd laten zien wat ze hadden geleerd. Vervolgens moest  het Wilhelmus worden  gedirigeerd. Het zag er strak uit en zeer gedisciplineerd. Aan het einde van de middag ontvingen Danique haar certificaat.

Uiteraard zijn alle leden heel trots op haar. “Wij zullen nog wel een aantal  marsoefeningen moeten inplannen om de commando’s te leren ook zo gedisciplineerd door Westvoorne te kunnen marsen”, laat het bestuur weten. “Ik was erg blij en opgelucht toen het examen klaar was en fijn dat we eindelijk examen konden doen. Ik heb er heel veel zin in om te gaan oefenen met Volharding “, laat Danique weten.

Lees hier ook het interview met burgemeester Peter de Jong uit Oostvoorne.
Lees hier het interview met Moeders uit Oostvoorne