Stichting De Moeders van Oostvoorne: “Dankzij uw hulp kunnen wij dit realiseren voor de kinderen”

Bo Kaandorp, Jannie Langedoen, Ragonda Hage, Suzanne Schuijer, Muriel Nijhof, Mariska Stroeve, Frida Verhoeven en Mirjam Sluijmer zijn 8 moeders van De Moeders van Oostvoorne, een stichting die nieuw en tweedehands speelgoed inzamelen en pakketten en tassen maken die ze in heel regio Voorne-Putten uitdelen aan kinderen van de Voedselbank en aan gezinnen met kinderen die net niet in aanmerking komen voor de voedselbank.

Initiatiefneemster is Bo(47) weet nog goed hoe ze op dit idee kwam. Bo: “Acht jaar geleden was ik de kamers van mijn kinderen aan het opruimen. Ze hadden speelgoed waar ze niks meer mee deden, of waar ze te oud voor waren. Weggooien vond ik zonde. Dit kon zeker nog een ronde mee. Ik dacht: ik ga de voedselbanken benaderen of ze hier wat mee konden. Ze waren zo enthousiast dat ik meer speelgoed ging inzamelen via sociaal media”. Bo kwam er al snel achter dat het op die manier niet alleen te realiseren was en dus ging ze naar een vriendin of zij wilde helpen. “Ze zei gelijk ja super leuk”, weet Bo zich te herinneren

Uitgegroeid tot een stichting

Er kwamen steeds meer vriendinnen om hen te helpen. “Super trots ben ik op alle moeders”, zegt ze. Klein “Waar we trots op zijn, is dat we klein zijn begonnen en uitgegroeid zijn tot een stichting.Het aanbod was in het begin tweedehands speelgoed. Daarna kregen we ook nieuw speelgoed en de laatste jaren krijgen we ook donaties. We mogen het soms bij de voedselbank zelf uitdelen, of we leveren pakketten en tassen af bij de voedselbanken en andere instanties.

Corona

De coronamaatregelen vraagt ook aanpassing van de moeders. “Omdat we door Corona op dit moment niet zelf mogen uitdelen, maken we pakketten en tasjes en leveren we die af”, vertelt Bo. Ook is er een stijging in de vraag. “De oorzaak komt waarschijnlijk ook door corona, omdat heel veel mensen in deze tijd de baan zijn kwijt geraakt”, vermoedt ze. Bo en de andere moeders hopen nog veel kinderen op Voorne-Putten blij te kunnen maken. “We zijn ontzettend dankbaar en blij voor alles wat we krijgen en dankzij deze hulp kunnen wij dit allemaal realiseren voor de kinderen”, zegt ze tot slot. Op dit moment is er een inleveractie bij Coop Oostvoorne van 7 t/m 20 December. Meer info: FB Pagina Stichting De Moeders van Oostvoorne. (Redactie)

1 gedachte over “Stichting De Moeders van Oostvoorne: “Dankzij uw hulp kunnen wij dit realiseren voor de kinderen””

Reacties zijn gesloten.