Van der Ent Group ontvangt predicaat Hofleverancier uit handen van commissaris van de Koning in Zuid Holland, Jaap Smit

Van der Ent Group uit Spijkenisse heeft op donderdag 6 april om 16.00 uur het predicaat Hofleverancier uit handen van de commissaris van de Koning, Jaap Smit ontvangen. Ook burgemeester Foort van Oosten was hierbij aanwezig. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het bedrijf aan de Lorentzweg 25 in Spijkenisse. Het bedrijf bestond in 2022 jaar 100 jaar. Vanaf donderdag 6 april mogen zij zich Hofleverancier noemen en treden zij toe tot een select gezelschap van bedrijven die zijn onderscheiden met het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier.’

Hofleveranciers zijn ondernemingen die, zoals dat officieel heet, te goeder naam en faam bekend staan en die dus van onbesproken gedrag zijn. Daarnaast moeten zij aantoonbaar de leeftijd van 100 jaar hebben gehaald. Het is niet zo dat een bedrijf aan het Hof moet leveren. Waar het bij de toekenning van een predicaat om gaat is de kwaliteit van de onderneming.

Wat in 1922 begon als eenmanszaak en bodedienst tussen Rhoon en Rotterdam, is uitgegroeid tot een logistieke onderneming, gespecialiseerd in verhuizingen, opslag en alles wat daarbij komt kijken.
Nationaal en internationaal. Van der Ent is een sterk zelfstandig bedrijf, zit in een samenwerkingsverband met collega’s onder de naam Top Movers, met vestigingen in Spijkenisse en Rijswijk en heeft ruim 110 medewerkers. De eenmanszaak werd eerst Van der Ent Transport & Verhuizingen en is daarna uitgegroeid tot een set verwante bedrijven: Van der Ent Removals, Van der Ent Logistics, Van der Ent Relocation en Van der Ent Storage, die allemaal vallen onder de Van der Ent Group. Sinds een aantal jaren is het de huidige directeur Christiaan van der Ent(foto)die de leiding heeft. Hij is de vierde generatie Van der Ent.

Bij de aanvraag van een predicaat moet een bedrijf zelf het initiatief nemen en er helemaal achter staan. Zonder die keuze kan er sowieso geen sprake zijn van een toekenning. Vervolgens zijn vele partijen bij een aanvraag betrokken: de burgemeester en zijn mensen, verschillende ministeries en ook de commissaris en zijn medewerkers. Een bedrijf gaat onder de loep en wordt in ieder geval stevig doorgelicht. Dat levert een aantal adviezen op, die, eenmaal verzameld, in het provinciehuis terecht komen. Het is uiteindelijk de commissaris die, op basis van de eerdere adviezen, een oordeel geeft. De bevoegdheid om het predicaat daadwerkelijk toe te kennen ligt bij Zijne Majesteit.

NB: Anderhalf jaar geleden hebben wij voor de rubriek: Het Gezicht Achter de Ondernemer een interview met Christiaan van der Ent gehouden. Lees meer:
https://nieuwsuitderegiovoorneputten.nl/2021/11/19/het-gezicht-achter-van-der-ent-group/