Spijkenisser redder ontvangt bronzen medaille

Op 31 december redde Micheal Wegman uit Spijkenisse het leven van Mevrouw Mulder uit Rhoon. Zij reed die dag na een blackout rechtdoor op de kruising van de Groene Kruisweg en de Hartelweg en belandde met haar auto in de sloot nadat zij over de busbaan, het fietspad en de groenstrook was gereden. Micheal Wegman redde haar, net op tijd, uit haar auto die in het water lag en ontving daarom vandaag een bronzen medaille van de Koninklijke Maatschappij tot redding van drenkelingen voor zijn heldendaad.

Op de foto van links naar rechts: Burgemeester Foort van Oosten,Jan de Bie Leuveling Tjeenk (bestuurslid van de maatschappij tot redding van drenkeling), mevrouw Mulder (drenkeling),De heer Wegman (redder),Partner van de heer Wegman,​Politie Nissewaard (Kenneth Roder, Boy Rijnders en Patrick Bastiaans)

Micheal Wegman heeft het ongeluk zelf niet zien gebeuren, maar nadat hij zag dat er een auto te water was geraakt heeft hij direct actie ondernomen. Hij is het water ingegaan om het slachtoffer uit de auto te halen waarbij hij eerst gebruik moest maken van een ruitentikker om het raam te verbrijzelen. Samen met de ambulancemedewerkers die inmiddels ook ter plaatse waren heeft hij mevrouw Mulder uit haar voertuig gehaald. Het water stond inmiddels tot boven het portier. De hulpdiensten hebben het hierna overgenomen.

Als blijk van waardering ontving de heer Wegman vandaag een getuigschrift en een bronzen penning uit handen van Jan de Bie Leuveling, bestuurslid van de Maatschappij tot redding van drenkelingen.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (1767) bekroont mensen die iemand hebben gered van de verdrinkingsdood. Door de redders te eren en door voorlichting te geven over redden en reanimeren wil de Maatschappij zoveel mogelijk verdrinkingen in Nederland voorkomen. Veel slachtoffers zijn te water geraakt bij een ongeluk of komen bij het zwemmen in de problemen.