Rustpunt fietsers en wandelaars-Nissewaard

Fietsers en wandelaars kunnen vanaf vandaag in het buitengebied van Voorne-Putten even een pitstop maken.
Vandaag, maandag 3 april 2023 opende wethouder Martijn Hamerslag, gemeente Nissewaard, het eerste officiële Rustpunt op Voorne-Putten bij het Melkveehouderij Eikelenboom. Vanaf nu kun tijdens je fiets- of wandelroute bij vijf locaties even opladen en wat nuttigen.

Stichting Rustpunten
Tijdens het fietsen of wandelen kom je ze nu tegen, rustpunten aan een fiets- of wandelroute, vaak op een particulier erf met of zonder agrarische bestemming. Je kunt nu tijdens een tocht door het buitengebied, even pauzeren op een vaak onverwachte, mooie plek waar in de buurt meestal geen horeca-voorziening is. Een plek waar je zelf koffie en/of thee kunt zetten, je bidon kunt vullen, gebruik kunt maken van het toilet en informatie kunt vinden over Voorne-Putten.
De Rustpunten zijn onderdeel van het landelijke netwerk Stichting Rustpunten.nu waarbij inmiddels meer dan 680 Rustpunten in acht provincies zijn aangesloten.
Voorne-Putten ambassadeur
José Eikelenboom was één van de eersten die enthousiast was over stichting Rustpunten. In haar kaaslokaal in Abbenbroek ontvangt zij dagelijks fietsers die, tijdens hun fietstocht door het buitengebied van Nissewaard, even een pitstop willen maken. Naast het verkopen van een heerlijk stuk kaas vertelt zij graag aan haar bezoekers wat er allemaal te doen is op het eiland.
De Rustpunten zullen dan ook, vanuit Marketing OP Voorne-Putten, worden voorzien van de benodigde toeristische informatie zoals magazines, routekaarten en andere relevante informatie. Zo worden de bezoekers geïnspireerd om een gezellig terras op te zoeken, af te stappen bij een museum of een evenement te bezoeken.
Nieuwsgierig?
Op de regionale website voor het eiland is een overzicht terug te vinden van de Rustpunten (www.opvoorneputten.nl/rustpunten) en tevens worden deze Rustpunten opgenomen op het landelijk platform www.rustpunten.nu. Je kunt verder terecht bij Vers van Voorne in Tinte, Wijndomein 4 ambachten in Simonshaven, de IJsboerin in Rockanje en de Groene Waal in Zwartewaal. In de loop van het jaar zullen hier nog een aantal rustpunten bijkomen om de fietsers en wandelaars op Voorne-Putten gastvrij te ontvangen.