Kayleigh(14)mag stralen op Junior Songfestival 2022

Aanstaande zaterdag 24 september vindt het Junior Songfestival 2022 live plaats in Rotterdam Ahoy. Kayleigh(14) uit Spijkenisse is één van de finalisten. Samen met, Larissa Lemay en Eva vormt zij de girlband Infinity. Met het nummer Never Ever hopen zij eerste te worden en Nederland op 11 december te mogen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Junior Songfestival 2022 in Armenië.

Kayleigh, Lemay , Larissa en Eva vormen de girlband Infinity. Met het lied Never Ever staan ze in de finale van het Junior Songfestival 2022.(Foto:PR)

Een jaar geleden spraken wij ook al met haar. Dansen is haar passie en ze wil niks liever dan haar droom in de danswereld waarmaken. Na de basisschool koos ze dan ook bewust voor de Mavo voor Theater in Rotterdam. We spraken opnieuw met haar. Ze vertelde aan ons hoe ze het tot de finale van het komende songfestival wist te schoppen. Kayleigh: “Ik heb de oproep gehoord toen ik vorig jaar zelf bij de finale van het Junior Songfestival was. Ik ben toen gaan oefenen en heb mijn auditiefilmpje ingestuurd. Maar nooit verwacht dat ik door zou gaan. Ik dacht, ik probeer het gewoon. Een kans is een kans. Ik kwam steeds een ronde verder en kon het steeds maar niet geloven. Ineens kwamen ze mij overvallen. Ik was finalist van het Junior Songfestival 2022. Ik moest wel een beetje huilen, omdat ik enorm blij was. Ik ben dus heel blij dat ik het heb geprobeerd, want nu sta ik hier.” 

Na het behalen van de finale werden alle finalisten onderverdeeld in een groepje. 
Kayleigh vertelt: “Het Junior Songfestival bestaat altijd uit 4 acts. Die acts worden samengesteld door het team van het Junior Songfestival. Zij kijken tijdens de audities welke stemmen er bij elkaar passen. Ik paste het best bij de andere meiden van Infinity en daar ben ik heel blij mee.”

“We delen dezelfde passie.Dat is fijn”


Samen met Eva, Lemay, Larissa vormt ze nu de girlband Infinity. “We kunnen het heel goed met elkaar vinden.Sommige meiden kende ik al van Kinderen voor Kinderen. We zijn in de laatste maanden heel erg naar elkaar toegegroeid en hebben het heel gezellig met elkaar. We delen dezelfde passie, dat is ook heel erg fijn.

Debbie, Marco en zussen Ashley en Alyssa zijn enorm trots op hun dochter en grote zus.

De groep was gevormd, Nu moesten de meiden zich nummer Never Ever eigen maken. 
“We hebben héél veel gerepeteerd met elkaar en dit vond vaak plaats bij de AVROTROS in Hilversum.Bijna elk weekend hebben we geoefend.En de laatste maand hebben we nog extra met elkaar geoefend,zodat we goed op elkaar zijn ingespeeld.We hebben ook 
een videoclip opgenomen in de Floriade in Almere. Het was echt super leuk om te doen. We hebben op verschillende plekjes op de Floriade gedraaid. Gelukkig hadden we mooi weer. Dat heeft de videoclip lekker vrolijk gemaakt.
De dans hebben we van Cora (danslerares bij Lucia Marthas) geleerd. En voor de zang hebben we Charlotte ten Brink (bekend van Babette Labeij).


KIDS TOP 20

Inmiddels Infinity al een aantal optredens achter de rug, zoals bij de KIDS TOP 20, waar ze op plek 1 kwamen.

 “Dat was echt ontzettend leuk! Het was leuk om met z’n allen op te treden voor de kinderen in het publiek en de kinderen thuis natuurlijk. Ik ben gek op performen en daar staan was daarom ook echt super gaaf.


Kayleigh kijkt halsreikend uit naar aanstaande zaterdag.
“Wow!!! Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik daar mag staan. Het lijkt wel een droom! Ik heb er echt zoveel zin in. Ik kan echt niet meer wachten. De show wordt Geweldig. Ik tel de dagen nu echt af!! Dus allemaal kijken.Zaterdag 24 September 19.20 uur NPO3/Zapp.

Ze denkt te weten hoe ze zal reageren als ze winnen en ze mee mogen doen met het Junior Eurovisie Songfestival 2022 in Armenië.  
“Ik zou het niet kunnen geloven denk ik. Het zou zo leuk zijn! Ik denk dat ik ga huilen van
blijdschap, haha. Mijn ouders zouden dat natuurlijk ook heel erg leuk vinden en gaan dan natuurlijk mee. Maar iedereen is heel goed en of we nou winnen of niet. Dit pakt niemand mij meer af. Het is zo een gave ervaring, ik zal het echt nooit meer vergeten. 

Veel repeteren, veel reizen en ook nog school. Hoe vind je de balans? “De repetities zijn altijd in het weekend. Als je dan doordeweeks goed plant, dan heb je het voor het weekend af. Het is dus prima te combineren. Ik denk dat het voor mijn ouders zwaarder is. Zij zijn mijn taxi, haha. Maar ze vinden het niet erg, ze doen het graag voor mij.

Het Junior Songfestival 2022 vindt plaats op 24 september in Rotterdam Ahoy.Aanvang 19.20 uur.Naast Infinity met ‘Never Ever zullen nog 3 andere acts te zien zijn: Luna met haar liedje ‘La Festa’ , de groep Mixed up, met het nummer: ‘It doesn’t matter’ en de boyband High5 met ‘ Because I know’. Gezamenlijk zullen de 4 groepen het nummer ‘Living in The moment’ zingen.

Meer weten over Kayleigh? Kijk in ons archief. O.a. via https://nieuwsuitderegiovoorneputten.nl/2021/11/21/kayleigh-volgt-haar-droom-in-de-danswereld/

Never Ever is nu al te zien en te horen op YouTube: