Vom Tod alla Vita – Concert Geervliet

Vrijdag 7 oktober om 20.00 uur zingt het Vocaal Ensemble Serenade onder leiding van Mariët Kaasschieter in de Onze Lieve Vrouwekerk in Geervliet een programma met oude muziek. David van Ooijen bespeelt de luit. 

“Vom Tod alla Vita” is de titel van een nieuw programma van Vocaal Ensemble Serenade waarin zij muziek uit de 16e eeuw op Duitse en Italiaanse teksten laat horen. Het koor zal dit voor een deel a capella uitvoeren en sommige werken zullen door David van Ooijen op de luit worden begeleid.

Het programma vermeldt naast madrigalen van Verdelot en Gesualdo, de bijzondere  “Deutsche Sprüche von Leben und Tod” van Leonhard Lechner en wordt afgesloten met een aantal ‘villotte’, vrolijke volksliederen die in steeds wisselende bezettingen worden uitgevoerd door de zangstemmen en de luit.

Vocaal Ensemble Serenade, in 2016 opgericht door Mariët Kaasschieter, bestaat uit gevorderde amateurs en heeft inmiddels meer dan 10 succesvolle projecten uitgevoerd.

Van harte welkom!

Vrijdag 7 oktober 20.00 uur

Toegang: 10 euro

Onze Lieve Vrouwekerk, Kerkplein 7, Geervliet

Bestel uw kaarten via mail: VocaalEnsembleSerenade@gmail.com

(NB: op zaterdag 8 oktober is het zelfde programma te beluisteren in de Laurentiuskerk, Kerkplein 1a te Mijnsheerenland)