Kayleigh volgt haar droom in de danswereld

Kayleigh is nog maar 13, en nu al een allrounder. Dansen, zingen, acteren, presenteren en theater, dat is wat ze het allerliefste doet. Nog niet zo lang geleden danste ze in het The Big Bang  en Team Amaze van Dansstudio KP en deed mee aan het Okido podium tijdens het televisieprogramma Kinderen voor Kinderen. Ze mocht zelfs dansen in de vooropleiding bij Lucia Marthas Institute Performing Arts in Capelle a/d IJssel. 

Kayleigh vindt dansen, zingen, acteren, presenteren en theater geweldig. Ze leert het allemaal op de Mavo voor Theater. (Foto: Edpafoto)

Volgens haar moeder Debbie kon haar dochter al nooit stilstaan en als Kayleigh 6 is, lijkt dansles wel een prima oplossing. Ze komt terecht bij Dansstudio KP, toen nog gevestigd in Wijkcentrum De Kreek in Spijkenisse. Ze valt al snel op en na een tijdje mag ze bij  Team Amaze en vervolgens bij selectiegroep The Big Bang gaan dansen.

Lucia Marthas

Als Kayleigh mee mag doen met Okido podium bij Kinderen voor Kinderen, waar o.a. Ron Boszhard en ook Lucia Marthas, oprichtster van Lucia Marthas Institute for Performing Arts, in de jury zitten, valt Kayleigh met haar hoepelact op bij Marthas en ze vraagt of Kayleigh de vooropleiding wil komen doen. “Normaal gesproken moet je eerst auditie doen om daar te komen, maar doordat ze mij daar zag, hoefde dat niet”, vertelt Kayleigh. “Kayleigh zou 2 avonden in de week naar Capelle a/d IJssel moeten reizen. De overige dagen danste ze nog steeds bij Dansstudio KP. Daar moesten we hier toch wel even overleggen of dat zou gaan met haar school, mijn werk en de andere kinderen”,  vertelt haar vader Marco. “School gaat altijd voor”, was dan ook de zware eis van haar ouders. En zo werd Kayleigh bijna dagelijks  gebracht. Ze vond het helemaal geweldig. “Bij Dansstudio KP deed ik hiphop, ballet, Afro- en selectiedans en hier leerde ik ook andere dansen. Ik kreeg daar pop showballet, zang en tapdansen.” Maar werd dat niet te zwaar voor haar? “Voor ons als ouders was het zwaarder dan voor haar om het halen en brengen te combineren met mijn werk”, lacht Marco. 

Kayleigh valt op tijdens haar hoepelact in 2018. Lucia Marthas vraagt haar of ze de vooropleiding bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts wil komen doen. (Foto:BNNVARA Kinderen voor Kinderen)

Na de basisschool is het geen verrassing dat Kayleigh kiest om naar de Mavo voor Theater in Rotterdam te gaan. “Ik wilde niet alleen dansen, maar ook leren acteren, presenteren, zingen en ook meer theater”, zegt ze. En dat alles leert ze daar nu ook. Presenteren heeft ze ook al kunnen oefenen. Af en toe mag ze dit voor LINQ Media doen, zoals tijdens de Kinder Vakantie Spelen Spijkenisse. 

Toekomst 

Op dit moment gaat het heel goed op de theaterschool. Daarnaast danst en zingt Kayleigh ook als Vocalartist Dancer and Singer bij Vocal Performance Academy in Zaandam. Ook mocht ze figureren in de bioscoopfilm Casanova en promoot ze kleding voor Instagram.

Kayleigh kijkt zeker naar de toekomst. Hoewel ze het erg naar haar zin heeft in alles wat ze doet, twijfelt ze of ze wel de kans krijgt om verder te komen. “De kans is maar heel klein, dat ze ook daadwerkelijk door kan breken”, weet ook Marco. Gelukkig heeft Kayleigh ook nog een plan B. “Met kinderen werken, lijkt me ook wel leuk”, zegt ze. De toekomst zal het leren. Voorlopig maakt ze eerst deze school af. En wie weet heeft ze geluk en zal ze ooit schitteren op televisie of in het theater. 

Haar eerst volgende tv-optreden staat al gepland op 11 december. Dan zal Kayleigh samen met haar ouders, oma en tante te zien zijn in het programma van Zapp ‘Family Drop’bij NPO 3. Aanvang 19,20 uur. 

11 december is Kayleigh te zien in het programma Family Drop (Foto:Debbie van den Blink)

2 gedachten over “Kayleigh volgt haar droom in de danswereld”

Reacties zijn gesloten.