Wethouder Van der Velde opent nieuwe locatie voedselbank Hellevoetsluis

Begin juni heeft de Voedselbank Hellevoetsluis de deuren geopend aan de Brasem 32 in Hellevoetsluis. Een mooie locatie in de wijk, waar de Voedselbank mensen die onder de armoedegrens leven helpt met voedsel.

Hellevoetsluis– Het bestuur van de Voedselbank is ontzettend blij met de extra ruimte: ‘Het is fijn voor de klanten, maar ook voor de vrijwilligers’.
Wethouder Hans van der Velde: ’Mooi dat er een voorziening is waar mensen terecht kunnen voor hun ‘dagelijks brood’, maar ik vind dat dit eigenlijk niet thuishoort in een welvarend land als Nederland. Verder ben ik trots op alle vrijwilligers die de verhuizing zo professioneel hebben aangepakt! Het is een echte winkel geworden, want bij de Voedselbank staat de klant centraal. Ook de fietsenbank en het repaircafe/shop zitten in hetzelfde pand. Deze activiteiten vullen elkaar goed aan’.

Nieuwe producten
Nieuw is de stelling met spulletjes voor persoonlijke verzorging. De voedselbank probeert hier wekelijks een product van uit te reiken aan de klanten. Denk daarbij aan shampoo, tandpasta, wasmiddel, allesreiniger. De diaconie van de Protestantse Kerk uit Hellevoetsluis helpt hierbij, maar er kunnen altijd extra donateurs meedoen. Ook ondernemers stonden klaar om te helpen en mee te denken in het zoeken naar betaalbare oplossingen voor het pand. Er zijn heel veel vrijwilligersuurtjes gestoken in het opknappen. Al die vrijwilligers hebben veel geld bespaard. Ondertussen ging de dienstverlening aan de klanten gewoon door.

Wilt ook u financieel helpen?
Maak dan uw gift over op bankrekeningnummer: NL35RABO 01251.88.110
ten name van Stichting Voedselbank Hellevoetsluis.

Plaats een reactie