Speelterreinen Hellevoetsluis rookvrij

Afgelopen week zijn de borden voor een rookvrij speelterrein geplaatst bij de grotere speelterreinen in Hellevoetsluis. Zo ook op het speelterrein naast OBS de Kring. Onder toeziend oog van wethouder Peter Schop en de kinderen van de leerlingenraad is het bord onthuld.

De gemeente Hellevoetsluis is aangesloten bij de rookvrije generatie en zet zich in voor rookvrije kindomgevingen. Stap voor stap werken we met elkaar toe naar een rookvrije generatie, waarin ieder kind kan sporten, buiten spelen en leven zonder mee te hoeven roken. Het bord is niet alleen geplaatst bij het speelterrein naast OBS de Kring, maar ook bij de natuurspeeltuin en de speelterreinen in het Ravense park, het Trambaanpad, de Wanmolen, Nieuwenhoorn en Oudenhoorn.

Commit to Quit
Het thema van dit jaar is Commit to Quit, of Stoppen met volle inzet. Want als je echt wilt stoppen, is de kans groot dat het gaat lukken. Ikstopnu.nl wil iedereen helpen om te starten met stoppen. Of om gestopt te blijven. Dit kan natuurlijk iedere dag van het jaar en niet alleen op 31 mei, de ‘Stoppen met roken dag’.

Hulp nodig bij het stoppen met roken?
Waarschijnlijk weet je wel dat het beter is om te stoppen met roken. Maar waarom wil jij stoppen? Wil je fit zijn voor je (klein)kinderen? Of geld besparen? Maak een lijst met alle redenen. Denk na of een stopmiddel of stopbegeleiding jou kan helpen. Je kunt ook om advies vragen bij de gratis Stoplijn (0800-1995). En dan… volhouden.

Plaats een reactie