Truckrun Spijkenisse 2022 videoreportage deel 1en 2 en 3

160 Trucks en even zoveel chauffeurs plus vele vrijwilligers uit alle delen van de regio, hebben ervoor gezorgd dat de 23e Truckrun Spijkenisse een groot succes is geworden.Niet alleen stralende gezichten in de cabines van de chauffeurs en de meerijdende passagiers, maar ook tientallen omhooggestoken duimpjes langs de route van aangenaam verraste weggebruikers waaronder Wiebe Pannekoek. De oud politieman kreeg een stopteken van een verkeersregelaar uit de groep van Ron Brekelmans en zag de kilometerslange stoet in 10 minuten op de Heemraadlaan aan hem voorbij trekken. “Prachtig, dit is oponthoud waar je niet boos om kunt worden. Al die lachende gezichtjes van de kinderen die in de cabine intens aan het genieten waren, leuk toch!” Roel van Deursen maakte deze impressie (deel 1) van de Truckrun Spijkenisse 2022.

Klik op foto om de reportage te bekijken.

Horendol werden de nietsvermoedende automobilisten die door verkeersregelaars bij de verschillende kruispunten in de gemeente Nissewaard en Rozenburg werden tegengehouden. “Wat is er aan de hand? Staking van vrachtwagenchauffeurs op weg naar het Binnenhof in Den Haag?’ Niets van dat al. De 160 trucks van tal van meewerkende en meerijdende vracht en transportbedrijven uit de regio bezorgden met deze 23e Truckrun kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking een super middag. Zij mochten meerijden in de cabine en genoten met volle teugen. Nicole van Vliet uit Hoogvliet stapte bij het eindpunt aan de Curieweg in Spijkenisse uit met een grijns van oor tot oor en ook de zoon van Joop van Gils, ook uit Hoogvliet danste na het uitstappen vrolijk in het rond; ‘Geweldig papa. Het was geweldig’. Roel van Deursen maakte deze impressie (deel 2) van de Truckrun Spijkenisse 2022.

Afsluiting

Twee ‘beestachtige’ Truck-Runs van elk 80 trailer trucks en dus 160 urenlang toeterende chauffeurs dwars door de gemeente Nissewaard, het Botlekgebied en Rozenburg. ‘Een dag om nooit te vergeten’ sprak zangeres Sandy Struijs, u weet wel van het nummer ‘de T*ringbrug’ die overal is waar er een feestje te vieren valt en zeker als het om een goed doel gaat. Twee jaar lang hadden de bijna 100 vrijwilligers moeten wachten op de 23e editie van dit super event waar een kleine 200 mensen met een beperking als bijrijder / passagier mee mogen rijden. In deze impressie van Roel van Deursen praat Joop van der Hor met behalve ‘La Struijs’, ook met een dolgelukkige bijrijdster Nicole van Vliet en voorzitter Lennert Dekker van Truckrun Spijkenisse die kan terugkijken op een geslaagde 23e editie. Verder met optredens van Will de Brouwer en Sandy Struijs. Deze reportage wordt afgesloten met een fotocompilatie van de aankomst aan de Curieweg in Spijkenisse – Halfweg. Reportage door BOTLEK TV door Joop van der Hor en Roel van Deursen.

1 gedachte over “Truckrun Spijkenisse 2022 videoreportage deel 1en 2 en 3”

Plaats een reactie