Viering 1 april en 450 jaar bevrijding Brielle

Doe open de poort! (Foto: Magda Haan)

Ondanks de winterse buien is de viering van 1 april in Brielle gewoon doorgegaan. De jaarlijkse traditie staat dit jaar in het teken van 450 bevrijding van Den Brielle. In 1572 werd Brielle door de Watergeuzen ingenomen van de Spanjaarden.
De bevrijding in Brielle in 1572 zou het begin van het latere Nederland. Het is één van de belangrijkste gebeurtenissen van de Tachtigjarige Oorlog.

Doe open de poort! goed van start.

Onder het motto: “Doe open de poort! zijn de evenementen op 1 april gestart. Begin dit jaar werden Brielle, Zwartewaal en Vierpolders op sommige plaatsen versiert met vlaggen en schilden, want iedereen moest welkom worden geheten en de poorten moesten worden geopend.

Om zo’n viering goed te laten verlopen hebben veel vrijwilligers, organisaties en verenigingen hard gewerkt om activiteiten voor te bereiden. Door deze inzet is uiteindelijk een uitgebreid programma met activiteiten voorbereid voor jong en oud mbt muziek, cultuur-en erfgoed, mode, sport en theater, film. Van 1-3 april is iedereen welkom om dit mee te vieren. De evenementen zullen uiteindelijk duren tot 10 november.

Met dank aan Monique Veth, Eric Schipper en Magda Haan voor de geleverde foto’s.

Plaats een reactie