Het Gezicht Achter…Joop van der Hor

Voor de Rubriek Het Gezicht Achter… ging Alex Glijn op bezoek bij Joop van der Hor, een bijzonder en veelzijdig persoon.Hij was ooit persvoorlichter van de politie, maar inmiddels met pensioen.

Hij is o.a. schrijver, trouwambtenaar en presentator. Joop vertelt over zijn ouderlijk gezin, over de Botlekkrant en het verdwijnen hiervan, over goede doelen waar hij zich voor inzet, zoals Villa Joep en The Making of Max, de hond van wie zijn baasjes, familie Levi, in WOll gedeporteerd werd en nooit meer terugkeerde. Hij vertelt over BOTLEK TV en hoe hij samen met Videograaf Roel van Deursen overal binnen schijnt te komen. Hij vertelt over zijn boek ‘Van boerenmeid tot politievrouw, dat de biografie vertelt over Mieke (Marja) Mulderij van Looij (88), die in de jaren 60 één van de eerste Rotterdamse politieagenten was en hoe zij als vrouw niet gelijk behandeld werd als haar mannelijke collega’s. En waar komt zijn rechtvaardigheidsgevoel vandaan? Bekijk in de videoreportage zijn verhaal. Met bijzondere dank aan Alex Glijn die tijd wilde vrijmaken om voor ons dit interview te houden.

Alex Glijn is eerder door ons ook geïnterviewd. Hij vormt namelijk, samen met zijn vrouw Jacqueline Glijn, een rolstoeldanspaar dat op hoog niveau zeer succesvol was in binnen en buitenland. Lees hier meer over.

Plaats een reactie