SPIEKE.NL

In de rubriek ‘Het Gezicht Achter’ zetten we een bekende inwoner, stichting/organisatie in de schijnwerpers.

Spieke.nl is één van de grootste nieuwssites van deze regio. Spieke.nl heeft meer dan 30.000 volgers. Maar wie is het gezicht achter deze nieuwssite?

OPRICHTING

De oprichter van spieke.nl, Terence Hersbach, begint eind 2011 met de website Spieke.nl. Terence: “De kranten die er al waren, bevielen mij niet zo. Ik ergerde me aan ‘er ligt een stoeptegel los’ artikelen. Dan heb ik het over nieuws dat niet écht interessant is. En als je denkt dat je het beter kan, doe dat dan”. Terence die in het dagelijks leven webdesigner is, startte met berichten publiceren die dichter bij de mensen staan. “Ik nam Nu.nl als voorbeeld: Korte en eenvoudige berichten.” Aanvankelijk trok hij hier nog niet veel bezoekers mee. Daarom besloot Terence in 2013 om over te stappen op Facebook. Dit bleek een zeer goede zet te zijn geweest, want via Facebook bereikte de site veel meer mensen. Met het bericht uit 2015, over de Spijkenisserbrug die scheeftrok, behaalde het bericht een record van maar liefst twaalfduizend lezers.

TEAM

Anno 2020 werkt Terence met een goed samengesteld team van acht fotografen en een redactie. Samen zorgen zij dagelijks voor nieuws uit Spijkenisse, Hoogvliet en omgeving. Door de juiste contacten te hebben, brengt Spieke.nl vaak als één van de eerste nieuws naar buiten. Dit nieuws kan gaan om de zoveelste aanrijding op de weg, een steekincident of misschien wel een grote brand. Wat het nieuws dan ook mag zijn, Spieke.nl is er als de kippen bij.

LEZERS

De berichten worden niet alleen massaal bekeken, maar kunnen ook op veel reacties van lezers rekenen. Terence: “De betrokkenheid is groot. Het is indrukwekkend om te zien dat een bericht soms binnen een uur na plaatsing duizend reacties krijgt. Ik probeer de reacties mee te lezen, maar er wordt soms zo absurd veel gereageerd dat het bijna niet bij te houden is.” Terence volgt met: ”Reacties verwijderen gebeurt eigenlijk niet. Alle berichten en reacties blijven op de site. Soms worden wij wel gevraagd om iets te verwijderen, maar het is en blijft nieuws.”

TOEKOMST

Voorlopig zal Spieke.nl nog op Facebook blijven, maar toch streeft Terence weer terug te keren naar een website. Terence: “Ik denk aan een community waar bezoekers nieuws en informatie kunnen vinden. Zie het als ‘de klantenservice van Spijkenisse’. Ik wil graag dat bezoekers eigen input kunnen geven.” Daarnaast hoopt Terence op een groei van adverteerders, want ook al werkt Spieke.nl voornamelijk met vrijwilligers, het kost toch altijd geld. Terence en zijn team kijken vol vertrouwen naar de toekomst. spieke.nl hoopt, op welke manier dan ook, Spijkenisse te blijven informeren over alles wat er gaande is in de regio. Nu én in de toekomst! (Redactie)

1 gedachte over “SPIEKE.NL”

Reacties zijn gesloten.