NIEUWE ROMAN JUDITH VISSER SPEELT ZICH AF IN ROCKANJE

Op 10 oktober verschijnt het Het meisje met de halve ster, het nieuwe boek van bestsellerauteur Judith Visser. In dit aangrijpende verhaal volgen we de belevenissen van een jonge vrouw en een ontsnapte dierentuinwolf tijdens en na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam en Rockanje.

Visser werkte drie jaar aan dit boek en sprak voor haar onderzoek onder andere met mensen die de oorlog in Rockanje persoonlijk hebben meegemaakt. Hoewel het verhaal fictief is, zijn er tal van waargebeurde feiten in verweven.

Het meisje met de halve ster is Vissers vijftiende boek. Van haar twee meest recente romans Zondagskind (2018) en Zondagsleven (2020) werden meer dan 85.000 exemplaren verkocht. De schrijfster komt oorspronkelijk uit Rotterdam maar woont sinds 2010 in Rockanje, samen met haar man en drie wolfhonden. Zij wilde al langere tijd een roman schrijven die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar vond dat het een unieke toevoeging moest zijn aan de vele werken die er al over die tijd bestaan. Het meisje met de halve ster is het resultaat van deze missie.

Het boek is vanaf 10 oktober overal verkrijgbaar.