120 jaar Ons Genoegen

In 2024 viert Muziekvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Rockanje haar 120-jarig jubileum. Wat in 1904 begon als een klein groepje muzikanten is nu bijna 120 jaar later een bloeiende muziekvereniging voor jong en oud. Ondertussen zijn de voorbereidingen om het jubileum te vieren in volle gang! Een groep enthousiaste leden heeft een comité opgericht om het jaar verder feestelijk in te vullen.

Ter voorbereiding op het jubileumjaar is er recent een nieuwe groepsfoto gemaakt bij de tennisbanen van T.C. West-Voorne in Rockanje. Zo’n 50 jaar geleden is hier ook een groepsfoto gemaakt, toen er op dezelfde plek het openluchttheater van Rockanje gevestigd was. Een gedeelte van deze bankjes zijn nog steeds te vinden bij de tennisvelden en worden gebruikt als tribune. Extra bijzonder maakt het dat bij de bouw van het theater in 1956, leden van Ons Genoegen hun steentje hebben bijgedragen bij het plaatsen van de eerste 50 banken.

Op 20 januari 2024 wordt het jubileumjaar afgetrapt met een jeugdfestival in het culturele gedeelte van de Merel. Het jeugdfestival is bedoeld voor jeugdorkesten en jeugdslagwerkgroepen. Tijdens een optreden worden de groepen beoordeeld door een jury. U bent van harte welkom om te komen kijken. Jeugdorkesten en jeugdslagwerkgroepen die willen deelnemen kunnen zich nu inschrijven via onze website.

Om de geschiedenis van Ons Genoegen en het dorp Rockanje levendig te houden gaat er volgend jaar iets bijzonders gelanceerd worden. Een heuse documentaire over de geschiedenis van Ons Genoegen, met verborgen verhalen, nieuwe beelden en oude beelden van de muziekvereniging. In samenwerking met Anne-Roos Radings van Capture-Life-Now uit Rockanje gaat deze documentaire ontwikkeld worden.

Naast de bovengenoemde activiteiten gaat er nog veel meer plaatsvinden om er een feestelijk jaar van te maken, met onder andere een Reünie Play-Inn op 1 juni. De Play-Inn is voor leden, oud-leden, maar ook voor geïnteresseerde muzikanten die niet eerder lid zijn geweest van Ons Genoegen. Tot slot wordt er op 9 november 2024 een jubileumconcert gehouden in samenwerking met het kwintet van de Marinierskapel.

Als klap op de vuurpijl wordt er binnenkort een Ons Genoegen jubileum verjaardagskalender uitgebracht. Zo’n 80% van de opbrengst gaat naar het jubileumjaar.

Meer informatie over het jubileumjaar is te vinden op de website: www.onsgenoegenrockanje.nl. (Ingezonden bericht)