Wethouder Wouter Struijk stopt per 1 oktober als wethouder: Het moment om het stokje over te dragen

Wouter Struijk stopt per 1 oktober als wethouder van de gemeente Nissewaard. Hij keert terug naar zijn oude werkgever gemeente Schiedam waar hij een leidinggevende functie gaat vervullen. Ook stapt hij uit de politiek.

Nissewaard– Wouter is vanaf april 2018 wethouder voor de PvdA bij de gemeente Nissewaard. Van 2016 tot 2018 werkte hij als bestuurs- en beleidsadviseur bij de gemeente Schiedam. Als 21-jarige begon hij in 2010 als raadslid van de PvdA en werd vervolgens in 2014, 2018 en 2022 lijsttrekker. Vanaf 2013 is hij ook trouwambtenaar en sinds een jaar geeft hij les aan de o.s.g. De Ring van Putten als docent Burgerschap.

Wouter Struijk: “Als politicus moet je nooit te lang op dezelfde plek blijven zitten. De kracht van je positie is een combinatie van je kunnen verwonderen, kritische vragen kunnen stellen, dichte deuren openen en je opgedane maatschappelijke kennis en ervaring inzetten in het belang van de inwoners. Zo maak je het verschil voor de inwoners en voor de gemeente.”

Struijk zegt altijd zeer kritisch te zijn geweest, ook voor hemzelf. “Het wethouderschap mag nooit routine worden. Ik heb me daarom altijd voorgenomen op tijd te stoppen. Op een moment dat goed is voor de gemeente en voor mijzelf. Nu is dat moment. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is het goed om een nieuwe stap te zetten. De gemeentepolitiek bevindt zich in rustig vaarwater en alle ambities van het college binnen mijn portefeuilles zijn de afgelopen en huidige periode gerealiseerd of staan in de steigers. Denk aan de tientallen miljoenen die vrij zijn gemaakt voor onderwijshuisvesting, het flink uitbreiden van het armoedebeleid, de opstart van de Kindergemeenteraad, de brede inzet van ervaringsdeskundigheid, de realisatie van een spoedplein en ambulanceopkomstlocatie en het worden van een Regenbooggemeente. En zo zijn er nog tal van zaken op te noemen. Het voelt daarom voor nu als stoppen op mijn hoogtepunt. Het is dan ook goed om per 1 oktober 2023 het stokje over te dragen. Ik heb veel waardevolle contacten gehad met betrokken inwoners, raadsleden en collega’s in het gemeentehuis en heb ongelofelijk veel respect voor ieders inzet voor onze gemeente. Ik ben dankbaar dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren en ik ben een ieder dankbaar wie mij deze kans heeft gegeven.”

Burgemeester Foort van Oosten vindt het jammer dat Wouter Struijk vertrekt, maar ook een logische stap in zijn carrière: “Wouter Struijk is altijd een stabiele factor geweest in het college en wij gaan hem ook zeker missen. Maar het is een mooie stap voorwaarts in zijn loopbaan en die gunnen wij hem van harte. Als college respecteren we zijn keuze en wij wensen hem heel veel succes bij de gemeente Schiedam.”