Gratis water tappen in Nissewaard

Tijdens het wandelen of fietsen een bidon vullen met schoon drinkwater. Op steeds meer plekken kan dat. Binnenkort kan dat in Nissewaard op acht locaties. Deze week worden watertappunten aangelegd in Spijkenisse langs de Tramdijk, Joris van Bodegomlaan, Frans Halsstraat, Oostkade, bij winkelcentrum Akkerhof en langs het Schepenpad. Daarnaast komen er ook tappunten in het langs de Dorpsweg in Biert en de Toldijk in Heenvliet. 

(Foto:A.Bijl)

In de loop van de zomer komen er nog vier watertappunten bij in Abbenbroek, Simonshaven, Spijkenisse en in Zuidland.Voor het overzicht van de locaties, zie http://bit.ly/locatieswatertappunten.

Aantrekkelijke rustplaatsen

Om een aantal watertappuntlocaties wat aantrekkelijker te maken om er te verblijven, met name de watertappunten in het buitengebied, worden wat extra voorzieningen aangebracht. Denk hierbij aan (semi)verharding, banken, prullenbakken en fietsnietjes.Door langs de recreatieve routes watertappunten te plaatsen, wordt het voor bezoekers ook interessanter om langer te blijven en meer plekken in dit gebied te bezoeken. Daarnaast zijn de watertappunten ook een mooie voorziening voor inwoners zelf. Het is handig voor onderweg en vermindert het gebruik van plastic wegwerpflesjes.  Op termijn krijgen de watertappunten allemaal een herkenbaar uiterlijk en kunnen ze ook gebruikt worden als kleinschalige informatiepunten, aan de hand van de omgeving waar de gebruiker zich dan bevindt.Wethouder Martijn Hamerslag (Recreatie en Toerisme): ‘We blijven inzetten op een recreatief eiland waar ruimte is om te fietsen, wandelen of sporten. Deze watertappunten zijn weer een goede aanvulling op onze mooie fiets- en wandelpaden’. 

Samenwerken aan betere woon- en leefomgeving  

Deze watertappunten zijn gerealiseerd met subsidie van het rijk en met steun van Evides. Het is een van de projecten in de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta. In de Regio Deals werken Rijk en regio samen aan een betere woon- en leefomgeving voor bewoners en ondernemers in de regio. Meer informatie is te lezen op de website over de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta: regiozhd.nl.