Bosoptreden Volharding warm maar vrolijk

Zaterdagavond hield Muziekvereniging Volharding uit Oostvoorne haar jaarlijkse bosconcert in het Mildenburgbos. Zowel de slagwerkgroep als blazende muzikanten waren deze keer luchtiger gekleed dan normaal. Door de iets hogere temperatuur dan andere jaren, mochten zij hun herkenbare blauwe outfit thuislaten.

Het publiek, dat goed bezet aanwezig was, werd getrakteerd op een mooi programma. De avond werd door de blazende muzikanten geopend met het rustige Oboitoke gevolgd door, herkenbare nummers van Boudewijn de Groot in het nummer Boudewijn. Verder verliep het programma gevarieerd. Het slagwerk achterin had letterlijk alles uit de kast gehaald om muziek een extra dimensie te geven. Nummers als de paso doble Castle in Spain en How to Train You’re Dragon kregen hierdoor echt een vrolijke en ritmische uitstraling. De slagwerkgroep mocht met nummers als: Decision, Rytme Power en Bongo Song, ook laten horen wat ze konden. Dat de leden flexibel zijn, was te merken aan het feit dat sommige leden in beide groepen inzetbaar waren. Aan dirigent Rob Scheers, die beide groepen dirigeerde, de taak om alles vakkundig onder controle te krijgen en te houden. Na afloop werd er opgeruimd en het publiek kon tevreden huiswaarts gaan. De leden van Volharding kunnen uitkijken naar hun volgende optreden tijdens de Burchtfeesten op 26 augustus.(Foto’s:Henk Terhell)