Boerderijwinkel Boer Bergh gezond en natuurlijk

Vandaag brachten wij een bezoekje aan de boerderijwinkel Boer Bergh.
Familie van den Bergh houdt op hun boerderij melkvee met bijbehorend dieren, ossen, schapen en kippen. Doordat zij op een zo natuurlijk mogelijke manier de bodem, natuur en het vee laten samenwerken resulteert dit in gezond zuivel, vlees en eieren als gezonde voeding.

Winkeltje
Twee dagen in de week is de boerderijwinkel open. Klanten, die vaak van mond-op-mondreclame hier terechtkomen, kunnen hier terecht voor heerlijke verse boerderijproducten.
De zussen Nicolien en Anne helpen de klanten met hun keuze. Ze geven advies en uitleg over hun producten. Soms proberen zij ook nieuwe dingen uit. Zoals de boter. “We proberen ze nog beter smeerbaar te maken en ook willen we nog kruidenboter te maken”, legt Nicolien uit.

In de boerderijwinkel zijn, naast kaas gemaakt van de melk van hun eigen koeien ook vlees, melk, karnemelk, verse appelsap, yoghurt en eieren te koop. Het vlees is afkomstig van de stierkalveren die op de bedrijf geboren worden. De stierkalveren worden gecastreerd, daardoor worden ze gemakkelijker in de omgang en kunnen ze samen met het vrouwelijke jongvee geweid worden. Het vlees is vers, vacuüm verpakt en diepgevroren.De melk kan de klant zelf vullen in een glazen fles. Verser kan eigenlijk niet.

Wie ook de natuurlijke pure smaak van hun producten wil uitproberen, kan op woensdag en zaterdag bij hen terecht.
Locatie: Dorpsweg 22 in Simonshaven. Openingstijden: Woensdag: 13.00-16.00 uur en zaterdag: 8.30-17.00 uur. Kijk ook op hun hun Facebookpagina.