Eerste sleutel overhandigd Nieuwe Vesting

Wethouder Igor Bal(L) overhandigde de eerste sleutel symbolisch aan de nieuwe bewoners dhr.Smits en mw. Breur. Dhr. Ward Koppejan(r) is projectontwikkelaar bij van Wijnen

Hellevoetsluis-Bij Nieuwe Vesting in Hellevoetsluis werd op woensdag 3 mei door wethouder Bal van de gemeente Voorne aan Zee de eerste sleutel symbolisch overhandigd aan de nieuwe bewoners dhr. Smits en mevr. Breur. Met de oplevering van 68 woningen komt de voltooiing van het project door ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen steeds dichterbij. 

Igor Bal, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu: “Met de oplevering van deze prachtige woningen komt dit mooie bouwplan nu dan toch echt bijna tot een einde.  We zijn er trots op als gemeente dat we op deze unieke, centrale plek zo’n mooi plan hebben kunnen realiseren en gaan ervanuit dat de bewoners hier met veel plezier zullen wonen.”

Oplevering 68 woningen
Deze laatste fase van Nieuwe Vesting bestaat totaal uit 88 woningen, hiervan zijn nu 68 woningen gereed voor de bewoners om hun intrek in te nemen. Het gaat om 41 appartementen en 27 grondgebonden woningen. De voorbereidingen voor het laatste deel van het project, met 20 grondgebonden woningen, worden in het eerste kwartaal van 2024 opgestart.

Ward Koppejan, projectontwikkelaar bij Van Wijnen: “Van industriegebied naar populaire woonwijk. Fantastisch om met zo’n transformatie waarde aan een toch al zo mooie stad toe te voegen.”

Nieuwe Vesting
Nieuwe Vesting is een nieuwe woonwijk op een voormalig bedrijventerrein aan de oever van het Kanaal door Voorne, waar deze 88 woningen onderdeel van zijn. De totale omvang van het project bestaat uit 220 woningen met een rijk aanbod van verschillende woningtypen, van bungalows, appartementen tot herenhuizen en eengezinswoningen. Bijzonder is dat Van Wijnen de woonwijk samen met bewoners heeft ontwikkeld. Voordat we de stap van voorlopig ontwerp naar definitief ontwerp maakten, hebben we belangstellenden gevraagd naar hun woonwensen. Die bleken uiteen te lopen. Ik ben blij dat we aan heel veel wensen in dit project invulling aan hebben kunnen geven, aldus Ward Koppejan.