Zonnige Koningsdag 2023 Oostvoorne

Koningsdag 2023 kon in Oostvoorne niet stralender beginnen. Op de Hofwei was alles in gereedheid gebracht om de kinderen een geweldige dag te bezorgen. Voordat de kinderspelen van start konden gaan, werd eerst de Nederlandse vlag gehesen door Scouting de Strandvogels. Muziekvereniging Volharding was ook aanwezig om het Wilhelmus te spelen. Voor het hijsen van de vlag gaf wethouder Janneke Postma een korte toespraak. Na ‘Oostvoorne aan Zee’ gespeeld en gezongen te hebben, werden de kinderspelen geopend.

De opkomst was hoog. Vaders, moeders, opa’s en oma’s waren met hun (klein)kinderen gekomen. Tot einde middag konden de kinderen zich vermaken met diverse spelletjes en sporten. Ook waren er diverse springkussens. Op kleedjes konden de kinderen hun spulletjes verkopen en er kon gegeten, gedronken en gesnoept worden.

Optreden dweilorkest Dauwtrappende Notenkrakers

Naast de leuke activiteiten voor de bezoekers, bezorgde het dweilorkest ‘De Notenkrakers’ van Volharding, in samenwerking met leden van dweilorkest de Dauwtrappers van muziekvereniging Voorne en Putten uit Nieuwenhoorn, een spetterend optreden. Ze speelden vrolijke bekende nummers die iedereen gezellig mee kon zingen. Het enthousiasme spatte er muzikaal vanaf.
Na het optreden gingen de activiteiten nog eventjes door.

Leemgaarde

Ook in Zorgcentrum De Leemgaarde werd onder het Wilhelmus de vlag gehesen. De meeste bewoners bleven kijken en luisteren vanachter het raam in de ontmoetingsruimte of vanaf hun balkon of in hun tuintje. Zoals dhr en mevrouw Woudenberg(86). Trots als een Pauw laat dhr. Woudenberg(88)zijn Koninklijke Onderscheiding zien die hij 25 jaar geleden ontving. En met trots hoopt hij het nog jaren te dragen. (Foto’s: Edpafoto)