Workshop Happy Stones-Hoogvliet


In aanloop naar Kunst & Cultuurroute Hoogvliet 2022 probeert initiatiefneemster Viktoria Pompa meer aandacht voor kunst te krijgen door kunst workshops te organiseren op meerdere plekken in Hoogvliet. Een van zulke locaties is de bibliotheek Hoogvliet, waar Viktoria iedere dinsdag in november een workshop organiseert. Eerst maakten de deelnemers sieraden en in deze aflevering kijken we hoe de workshop schilderen is verlopen. De deelnemers is gevraagd om van oude meesters bekende schilderij na te schilderen. Zo hebben de aanwezigen getracht te schilderen als Matisse, van Gogh, Mondriaan of hebben ze een eigen creatie gemaakt. Verrassend genoeg zijn ook jongere Hoogvlieters de uitdaging aangegaan door aan de workshop mee te doen. Er zijn die middag een dozijn schilderijen gemaakt die in bibliotheek zullen blijven t/m 26 november om daarna door hun makers te worden opgehaald. Wilt u het resultaat zien, kunt u bij bibliotheek langs, daar staan ze naast de schilderwerken van Jos Worms, die vanaf medio oktober in de bibliotheek exposeert.

Op dinsdag 15 novembermaken we, tijdens de volgende workshop, Happy Stones om zelf blij van te worden maar ook om iemand blij te maken. Ken je dit fenomeen nog niet? Kijk dan op YouTube voor een uitleg van kunstenares Levina, die ook de workshop van 15 november zal verzorgen. In de serie “Kunst en Cultuurroute Hoogvliet 2022 “ aflevering 4 kan het gesprek met Levina terug worden gekeken via de link:
https://m.youtube.com/watch?v=kctBDMnufOE&t=8s
Voor het benodigde materiaal en een kop koffie of thee zal worden gezorgd. Kom er gezellig bij en ontmoet nieuwe mensen. Dit project is een onderdeel van de Kunstroute Hoogvliet en is in samenwerking met de bibliotheek tot stand gekomen. De kunstroute zelf is op 26 november van 10.00 uur tot 18.00 uur, en start met een spectaculaire opening in de Bibliotheek. Dit project is gefinancierd door de Gemeente Rotterdam met hulp van vele partners en vrijwilligers uit Hoogvliet. Heeft u opmerkingen of vragen dan kunt u bellen met: 06-33665039 of mailen naar stichting.vica@gmail.com<mailto:stichting.vica@gmail.com> Bekijk ook de videoreportage van Roel van Deursen op: https://www.youtube.com/watch?v=LB_3Qeb9cUU