Jeroen Klink bekroond voor reddingsactie

Op maandag 14 november is Nissewaarder Jeroen Klink in het zonnetje gezet vanwege een eerdere reddingsactie in Spijkenisse. Hij is daarmee officieel bekroond als held. Joost Gunning reikte hem namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen een getuigschrift en bronzen penning uit.

Op de foto van links naar rechts: Patrick Bastiaans (teamchef politie), Peter Dalen (politieagent), burgemeester Foort van Oosten, Eddy Hak, Jeroen Klink, Joost Gunning (bestuurslid Maatschappij tot redding van drenkeling) en Boy Rijnders (OSA)

Klink redde namelijk op 7 februari Eddy Hak uit het water. Het slachtoffer was per ongeluk met zijn scootmobiel het water in gereden en kwam er zelf niet uit. Dit was aanleiding voor de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen om de bekroning toe te kennen. Door redders te eren en door voorlichting te geven over redden en reanimeren wil de Maatschappij zoveel mogelijk verdrinkingen in Nederland voorkomen.

Toen de planken die Hak vervoerde met zijn scootmobiel gingen schuiven en achter het gas bleven hangen, belandde hij in de sloot. Klink zag dit gebeuren en is meteen te hulp geschoten samen met een onbekende omstander. Ook de politie was snel ter plaatse. Meneer Hak is vervolgens door ambulancemedewerkers nagekeken en kon daarna gelukkig weer naar huis. De scootmobiel is door de brandweer uit de sloot gehaald.

Dankzij het kordate optreden van Jeroen Klink liep de te water raking van Eddy Hak gelukkig goed af. Daarom werd deze redder vandaag in het bijzijn van onder anderen burgemeester Foort van Oosten, Joost Gunning (bestuurslid van de Maatschappij) en de politie geëerd.