Kunst & Cultuurroute Hoogvliet (17) Hoogvlietse Brigitte Bardot / Hoogvliet 2022

Viktoria en Roel werden in deze aflevering hartelijk ontvangen door de enthousiaste 67 jarige kunstenares Hanna van Dijk. Hanna is moeder van 3 kinderen, twee jongens en een meisje. Deze autodidact schilder en docent, is na haar vervroegde pensionering volop gaan schilderen. Dat is haar manier om met het leven om te gaan, in alle aspecten. 

Zo verbouwde ze een deel van haar huis tot een atelier, waar zij regelmatig haar creaties tot leven roept, hopend daarmee mensen te raken. Het gaat over schoonheid, troost en veel liefde voor de natuur en een bijzondere liefde voor de artisjok! Ook is zij een liefhebber van kunst van anderen en koopt ze graag kunst die haar raakt. 

Haar inspiratie komt mede van Picasso en Brigitte Bardot, van wie ze een prachtige zwart-wit poster op een prominente plek in haar woonkamer heeft hangen. Als je naar Hanna kijkt dan zie je al gauw dat ze, qua uiterlijk, op haar idool Brigitte lijkt. 

Op 26 november exposeert Hanna haar werk niet vanuit huis maar vanuit een van de gezamenlijke locaties. De kunstroute is op 26 november 2022 van 10.00 uur tot 18.00 uur. Er doen ruim vijftig kunstenaars mee op verschillende locaties. De dag begint met een spectaculaire opening in bibliotheek Hoogvliet, waar u de volledige plattegrond van route kunt krijgen. 

Dit project is gefinancierd door de Gemeente Rotterdam met hulp van vele partners en vrijwilligers uit Hoogvliet. 

Heeft u opmerkingen of vragen dan kunt u bellen met: 06-33665039 of mailen naar stichting.vica@gmail.com