Kunst & Cultuurroute Hoogvliet (5) Het kleurige abstracte werk van Jos Worms / Hoogvliet 2022

Schilder Jos Worms is een autodidact die zich al jaren bezighoudt met het maken van kunst. Na zijn opleiding is hij begonnen als etaleur. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan als standbouwer, interieurontwerper, stylist en kleuradviseur. Samen met zijn vrouw Manja hebben zij een dans/sport studio gehad in Rotterdam. Hierdoor heeft hij, als choreograaf, veel met muziek en beweging te maken gehad. Verder is zingen een van zijn grote hobby’s (American Songbook). 

Hij is ongeveer 30 jaar geleden gestart met het maken van aquarellen, vooral geïnspireerd door bloemen. In zijn atelier in Hoogvliet is hij overgestapt op acryl. Vooral het kleurrijke abstracte werk trekt hem steeds meer aan. Het geeft hem de mogelijkheid om vanuit niets, zonder plan vooraf, een werk te laten ontstaan en maakt daarbij gebruik van gemixte technieken en kleuren. Hij werkt soms met olieverf maar het liefst met acryl. ‘Soms werk ik ook op houten panelen, als ik werk luister ik meestal naar muziek en dan vooral Zuid Amerikaans en Cubaanse salsa’, aldus Jos. 

Keramiek is een andere vorm van kunst waar hij zich graag mee bezig houdt. Jos Worms exposeert op dit moment tot 19 december in bibliotheek Hoogvliet. Tijdens de Kunstroute van 26 november zal hij aldaar aanwezig zijn van 10.00-13.00 uur. 

Viktoria Pompa (Stichting ‘VICA’) is initiatiefneemster van de Kunstroute Hoogvliet 2022. Dit initiatief is mede tot stand gekomen met steun van de Gemeente Rotterdam en Cultuur Concreet. Heb je vragen, opmerkingen laat het weten: 06-33665039 of via stichting.vica@gmail.com