Botlek TV – Max neemt afscheid van Murray’s & Melanie / Spijkenisse 2022

Melanie Bolt, eigenaresse van Murray’s aan de Spuistraat in Spijkenisse organiseerde een afscheidsfeestje voor Max en zijn maakster de beeldhouwer Tineke Nusink. Max, de trouwe herdershond die achterbleef nadat de voltallige Joodse familie Levie op 28 februari 1942 richting Auschwitz werd afgevoerd, komt 80 jaar na dato terug in het straatbeeld van Spijkenisse.

Mits er voldoende geld bijeen kan worden gebracht tenminste om het bronzen beeld te realiseren. Max, de hond die niet hoefde te worden vergast, moet het symbool worden van niet alleen de familie Levie en de overige 45 Joodse inwoners van het eiland Voorne-Putten, maar van 107.000 vermoorde inwoners van Nederland die ‘anders’ waren in de ogen van Adolf Hitler en de Nazi’s. Wilt u met een kleine donatie meehelpen om Max Mogelijk te maken? Kijk dan op de website www.maakmaxmogelijk.nl en doneer! Opdat het verhaal blijft leven terwijl de wereld wéér in brand staat. We mogen gewoonweg niet vergeten wat er in ons land met onze inwoners, onze vrienden en onze buren is gebeurd! DIT NOOIT MEER! Dank u wel namens alle volgende generaties. (Reportage Botlek TV , Joop van der Hor en Roel van Deursen)