John Wijnhoven stopt met “pijn in het hart” als vrijwillig molenaar op De Arend in Zuidland

John Wijnhoven is al 20 jaar actief als vrijwillig molenaar. Na het behalen van zijn molenaarsdiploma op molen De Hoop in Hellevoetsluis, heeft hij zich samen met anderen als molenaar op molen de Arend in Zuidland met veel energie en grote betrokkenheid ingezet om de molen maalvaardig te houden. Dankzij een aantal ingrijpende restauraties in de afgelopen jaren is dat gelukt. Molen De Arend verkeert in goede staat en de molenaars maken mooie ambachtelijke meelproducten van een kwaliteit die door de klanten worden gewaardeerd.

Naast molenaar op de Arend is John ook molenaar op de Hoop in Hellevoetsluis. Om voldoende tijd te hebben om ook op andere molens te draaien, adviezen te kunnen geven op het gebied van het ambachtelijk molenbedrijf en nieuwe molenaars op te leiden heeft John “met pijn in het hart” besloten om als molenaar op De Arend te stoppen. Op 20 augustus was het zijn laatste draaidag in Zuidland en kreeg hij onder grote dank voor zijn inzet, deskundigheid en betrokkenheid van het bestuur van de Stichting Molenbehoud Nissewaard een kist met mooie streekproducten aangeboden.