Kunst Metrozuilen Spijkenisse / Nissewaard 2022

De metrozuilen tussen metrostation Centrum en metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse worden voorzien van kunst. Diverse kunstenaars brengen in juni kunst aan op de 30 metro zuilen.

Dit kunstproject is een uitvoering van de door de gemeenteraad ingediende motie ‘Kwaliteitsslag Metrotracé’, om te onderzoeken op welke wijze metro zuilen opgeknapt en verfraaid kunnen worden. Kunst en/of groen werd als suggestie meegegeven, om een fris nieuw stadsbeeld te creëren. Het belang hiervan wordt onderstreept in de Nota Kunst en Cultuur ‘Kunst in de openbare ruimte, van betongrijs naar kleurrijk’. Cultuurplatform Zo Blits is de trekker van de uitvoering van dit project. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Centrum voor de Kunsten, Regio Art Rijnmond (RAR), de RET, Zo Blits en het Jongerenpanel, is op 10 maart bij elkaar geweest in het Centrum voor de Kunsten om uit 20 inzendingen de kunstenaars selecteren. Kiezen was best lastig, er waren veel mooie en creatieve ontwerpen ingestuurd. De kunstenaars zijn in de maand juni aan de slag gegaan om de pilaren en een muurtje voor eind juni van kunst te voorzien. Als alles klaar is, waarschijnlijk 25 juni a.s., volgt een feestelijke onthulling met diverse activiteiten. Bekijk hier de filmreportage van

Plaats een reactie