Jongerenlintjes uitgereikt aan tien leerlingen Brielse Veste

Vrijdag 18 maart ontvingen tien leerlingen van de Brielse Veste het jongerenlintje van wethouder Bert van Ravenhorst. In het bijzijn van familie werden deze jongeren in het zonnetje gezet. Evelien Petersen, Feline van der Poel, Laylaney Medina, May-Lin Yuen, Vera van de Pas, Quinn Kroesen, Loïsde Roode, Evo Frank, Senna Verweel en Manon Haeck hebben zich elk op hun beurt ingezet voor bijzondere acties.

“Deze tien kinderen zaten in het schooljaar 2020-2021 in de leerlingenraad van de Brielse Veste en hebben samen een aantal geweldige acties opgezet”, zo onderstreept wethouder Bert van Ravenhorst. “Zohebben ze onder andere een inzamelingsactie voor de voedselbank gestart en zijn de klassen rondgegaan om het belang van de voedselbank onder de aandacht te brengen bij eigen leeftijdsgenoten. Ook wist dezeleerlingenraad het voor elkaar te krijgen om een zebrapad te laten plaatsen door de gemeente. Hierdoor kunnen kinderen, ouders en leraren veilig oversteken.” Het zebrapad bevindt zich op de M.H. Trompstraat richting het Geitenweitje.  “Ze zorgden niet alleen voor een veilige plek, maar ook voor een schonere omgeving. Met zijn allen hebben ze meegedaan aan de actie ‘houdde wallen schoon’ en al het vuil opgeruimd. De betrokkenheid van deze leerlingen om zich in te zetten voor anderen en hun omgeving is bewonderenswaardig. Dit zijn allemaal kanjers”, benadrukt de wethouder.

Over het Jongerenlintje
Het Jongerenlintje is in het leven geroepen voor jongeren die zich op een bijzondere wijze inzetten binnen de Brielse samenleving. Dit kan op het gebied van vrijwilligerswerk en/of mantelzorg zijn, maar ook een bijzondere heldendaad kan aanleiding zijn om iemand voor te dragen. Het Jongerenlintje wordt uitgedeeld in de vorm van een oorkonde.

Ken jij iemand die een jongerenlintje verdient? Kijk dan op www.brielle.nl/jongerenlintje/ voor meer informatie.

Plaats een reactie