Horeca-ondernemers gezocht voor pilot tegen voedselverspilling

De Gemeente Nissewaard start in samenwerking met de organisatie Greendish en de Provincie Zuid-Holland een pilot om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan. In deze pilot worden vijf horecaondernemers begeleid om nog minder voedsel te verspillen en zo duurzamer te ondernemen.

“Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland nog veel voedsel weggooien,” zegt wethouder Duurzaamheid Igor Bal. “Als gemeente moedigen we ondernemers daarom aan om mee te doen aan een challenge tegen voedselverspilling.” Met slimme tools wordt het makkelijker gemaakt om de porties beter af te stemmen op wat er werkelijk wordt gegeten. Minder afval betekent ook een efficiëntere inkoop. En dat leidt zowel economisch als ecologisch tot gezond ondernemen.

Horecaondernemers die meer informatie willen of zich direct willen aanmelden voor de pilot kunnen contact opnemen met de projectleider van Greendish, Yumi Overbeeke. Dat kan door een bericht te sturen naar yumi@greendish.com of te bellen met 06-83144722. Ook vindt u meer informatie op de website van het project.

Plaats een reactie