Van boerenmeid naar politievrouw

Botlek TV ging op bezoek bij Mieke (Marja) Mulderij van Looij (88), één van de eerste Rotterdamse politievrouwen. Binnenkort verschijnt haar biografie ‘Van Boerenmeid tot Politievrouw’.

In haar inmiddels verkochte boerderijwoning te Hellevoetsluis sprak de inmiddels beroemde geboren Zeeuwse openhartig met interviewer en biograaf Joop van der Hor over haar leven op de boerderij van haar ouders in Sint Jansteen-Absdale, haar tijd bij o.a. de Verkeerspolitie Rotterdam en de bijzondere enerverende en door persoonlijke tegenslagen soms keiharde periode na haar afscheid van het korps Rotterdam.
Lees over haar belevingen tijdens de oorlog, de moord op twee jonge vrouwen op Groot Eiland, de Watersnood, over haar smokkelpraktijken, geheime affaire met een getrouwde Rijkspolitieman, de in de zestiger jaren al bestaande #Metoo binnen de politieorganisatie en maak kennis met deze bijzondere vrouw die, ondanks dat zij inmiddels al 68 jaar in onze regio werkt en woont, haar Zeeuwse accent nog steeds niet is kwijtgeraakt. Mevrouw Mulderij is van grote betekenis is geweest voor de emancipatie binnen de Nederlandse politiekorpsen, een goede reden voor Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) om het voorwoord te schrijven en dit bijzondere boek van harte aan te bevelen. Bestellen kan reeds via een mail te sturen naar joopvanderhor@gmail.com Een film van Roel van Deursen.Plaats een reactie