Huiskamer wethouder Wouter Struijk inzamelpunt voor Oekraïne

PvdA-wethouder Wouter Struijk heeft naar aanleiding van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne zijn partijgenoten opgeroepen spullen en voedsel te doneren voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Hoewel dit voornamelijk een interne oproep was, werd Struijk al snel overstelpt met giften. Aangezien Struijk zijn huisadres als verzamelpunt had opgegeven, stond zijn woning binnen de kortste keren vol met spullen en voedsel. “Het is mooi om te zien hoe vrijgevig mensen zijn”, aldus Struijk. Omdat de spullen zo snel mogelijk richting het rampgebied moeten was er maar 1 avond als mogelijkheid om spullen in te zamelen. 

Struijk deed de oproep aan de leden van de PvdA Nissewaard nadat hij ontdekte dat Kelly de Reus uit Hekelingen via haar werk de distributie richting het rampgebied kon organiseren. De Reus riep op tot het inzamelen van spullen, waarna Struijk als verzamelpunt fungeerde. “We hebben elkaars netwerk aan elkaar verbonden en hebben zodoende een hoop spullen en eten kunnen ophalen voor de Oekraïners”. 

Het is altijd verschrikkelijk om te zien dat mensen hun land moeten ontvluchten, vindt de PvdA Nissewaard. Zij waarderen de inzet van Kelly en haar collega’s dan ook enorm en hopen dat er veel mensen kunnen worden geholpen met de enorme hoeveelheid aan giften welke in korte tijd bij elkaar is verzameld.

Plaats een reactie