Internationale Vrouwendag ook in Nissewaard

Elk jaar staat overal ter wereld 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen. Dan is het Internationale Vrouwendag. 

‘De gemeente Nissewaard ondersteunt een aantal activiteiten die op deze dag door verschillende organisaties worden georganiseerd. Dat doen we, omdat het belangrijk is dat we aandacht blijven besteden aan vrouwenrechten’, aldus Wouter Struijk wethouder Emancipatie.

Overdag activiteiten in Wijkcentrum Noord 
Op dinsdag 8 maart is er een afwisselend programma samengesteld door de vrijwilligers van Wijkcentrum Noord waarbij men kan aansluiten. Er zijn verschillende workshops, een quiz en een inspirerende documentaire rondom solidariteit van vrouwen. De activiteiten starten om 10.00 uur en eindigen rond 16.00 uur. Meer informatie en aanmelden op www.actiefinnissewaard.nl/internationale-vrouwendag/.

Avondprogramma ‘Vrouwendag Powertalk

Lokale powervrouwen in de schijnwerpers. Tijdens de Vrouwendag Powertalk die van 19.00 tot 20.30 uur in bibliotheek de Boekenberg en vanuit huis via een livestream te volgen is, delen zij hun verhaal. Presentatrices Babette Flipse en ElfridaDosset gaan in gesprek met Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt 2021. Ook aan het woord zijn Siwoh van Soolenvan MOE en FIT, Cee van Empire Wealth en de oprichters van de succesvolle lokale weggeefhoek op Facebook. Deze inspirerende verhalen worden afgewisseld met muziek van Eleven, poëzie van Suzanne Zandman en een optreden van stadsdichter Patrick van der Biezen. 

De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk. Meer informatie is te vinden op de website van bibliotheek deBoekenberg. De talkshow is ook als livestream te volgen via het YouTubekanaal van de Boekenberg en de Facebookpagina van gemeente Nissewaard.

Plaats een reactie