Nieuwe klaslokalen Basisschool De Zeewinde in gebruik

Bij Basisschool De Zeewinde in Rockanje neemt het aantal leerlingen toe. Om ook in de toekomst goede huisvesting te bieden, zijn twee extra klaslokalen in de school gerealiseerd. Op donderdag 24 februari vond de feestelijke ingebruikname van de klaslokalen plaats.

Feestelijke ingebruikname 

Directeur Dennis de Kruif en kinderen van de leerlingenraad gaven wethouder Wilbert Borgonjen en aanwezige raadsleden een korte rondleiding in de nieuwe lokalen. Samen met de kinderen verzorgde de wethouder een openingshandeling. Hiermee markeerden zij het einde van de verbouwing en de ingebruikname van de nieuwe lokalen. De school heeft met de nieuwe lokalen de ruimte om verder te kunnen groeien. 

Voldoende ruimte voor onderwijs

Rockanje is voor gezinnen met kinderen een aantrekkelijke omgeving om te wonen. De gemeente Westvoorne biedt er de faciliteiten voor kwalitatief goed basisonderwijs in combinatie met een breder aanbod van voorzieningen gericht op kinderen. Na het gereedkomen van de nieuwbouw bleek het gebouw, tegen de verwachting in, al snel te klein voor de gegroeide leerlingpopulatie. Ook komen er in de komende jaren woningen bij in Rockanje. Het aantal leerlingen van De Zeewinde zal hierdoor verder stijgen. De twee nieuwe lokalen bieden ruimte om deze groei op te vangen. 

Verbouwing

De verbouwing van de twee lokalen ging van start in oktober 2021. Naast de twee nieuwe lokalen komt er een flexibele wand in de grote gymzaal in MFC de Merel. Die ruimte kan zo voor meerdere doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld als speellokaal voor de kinderopvanglocaties.

Plaats een reactie