Ladies’ Circle Voorne willen bijdrage leveren aan betere wereld

Ladies’ Circle is een wereldwijd netwerk van ondernemende vrouwen, die hartverwarmende initiatieven in de samenleving willen steunen. Nederland kent 74 circles, waarvan Ladies’ Circle Voorne er één is en inmiddels al 27 jaar actief is in de regio. 

Opbrengst en overhandiging donaties plus AED en kast voor Bernissebad, 2019.

Een van die Ladies’ is Romke van Diggelen. Sinds 2007 woont ze in Brielle, is getrouwd, heeft 3 kinderen en een uitdagende baan. In 2018 werd ze lid van de Circle. Romke: “Ik vind het heerlijk om een bijdrage te kunnen leveren en verschil te kunnen maken voor iets of iemand en dat is ook de reden dat ik me in 2018 heb aangesloten bij Ladies’ Circle Voorne. Sinds vorig jaar ben ik voorzitter”.  

Bij Ladies Circle Voorne zijn momenteel 13 dames lid. “Het zijn allen ondernemende vrouwen tot 45 jaar die geloven in een betere wereld. Ze zijn ondernemend in de meest ruime zin van het woord. Dus niet gebonden aan arbeidssituatie”, benadrukt ze. “Ze hebben allen hun eigen interesses en achtergrond. Het zijn vrouwen die ondernemer zijn, vrouwen in dienstverband, vrouwen die moeder zijn, vrouwen die geen kinderen hebben”, gaat ze verder. “De interesses en vakgebieden lopen breed uiteen. Zo is één van onze Ladies vorig jaar, met een financiële carrière, begonnen met een opleiding tot lerares Frans. Een andere dame werkt op de acute zorg in het Erasmus MC in Rotterdam.  Ook hebben we een arbeidsrecht advocaat, een ondernemer, leraressen, zorg-heldinnen en zelfs een dame die zich volgend jaar bij de vrijwillige brandweer voegt. Vanuit die verschillende achtergronden delen we de interesse om ons samen in te zetten voor goede doelen, zamelen geld in en verrichten vrijwilligerswerk”. 

Projecten 

Inmiddels hebben de Ladies zich al voor heel wat projecten ingezet. Al is het niet gemakkelijk om een keuze te maken uit een zee vol mogelijke doelen. 

“Ieder jaar draagt iedereen een aantal doelen aan waarvoor zij zich in willen zetten dat jaar”, legt Romke uit. “Daar stemmen we dan vervolgens over en selecteren we een paar doelen waarvoor we aan de slag gaan. 

Een aantal mooie projecten zijn onder andere geweest voor het Bernissebad, een nieuwe AED en een mooie donatie die we met een filmavond in het Tivolitheater hebben gerealiseerd. Een donatie voor Stichting Zuid-Hollands Landschap, waarmee Galloway runderen zijn aangekocht, door een wandeling te organiseren. En een grote chocoladeletterverkoop afgelopen jaar voor Stichting Ambulancewens, waarmee we veel mooie laatste wensen in vervulling kunnen laten gaan”. 

Handen uit de mouwen

De dames houden zich niet alleen bezig met donaties, maar steken ook graag hun handen uit de mouwen. “Ja er zijn heel veel manieren, zoals bij de Voedselbankactie of ze maken tijd vrij om met bewoners van bijvoorbeeld Agathahoeve een spelletje bingo te spelen en ze te trakteren op wat lekkers. “Wat ik bijzonder vind aan de Ladies’ is dat we gezamenlijk hetzelfde doel nastreven en door ons enthousiasme zoveel moois voor elkaar krijgen”.

Vriendschappen

Door als team te werken schept natuurlijk ook een band tussen de dames. Romke: ”Er groeien inderdaad vriendschappen voort uit ons lidmaatschap. Hele hechte vriendschappen soms. 

We proberen namelijk bovenal ook altijd plezier met elkaar te maken. Tijdens onze projecten wordt er veel gelachen, maar we proberen ook leuke dingen met elkaar te doen zoals borrels, een diner en andere leuke activiteiten binnen en buiten de regio. 

Wat ik persoonlijk leuk vind, is dat je in aanraking komt met vrouwen die je normaal gesproken misschien niet zou ontmoeten in je eigen vriendenkring. Of niet beter leert kennen. Dat heeft mij  meer en bredere inzichten gegeven”. 

Leeftijdsgrens

Toch komt er einde aan het lidmaatschap. De grens om deel te nemen is 45 jaar. “Een bewuste keuze”, weet Romke. “Dat is om ervoor te zorgen dat je niet al te veel verschil krijgt in verschillende levensfases tussen de vrouwen, wat denk ik goed is.Wanneer je bijvoorbeeld de 45 jaar gepasseerd bent kan je aansluiten bij weer een andere club zoals bijvoorbeeld Agora”.

Aansluiten

Romke hoopt om samen met de andere Ladies’ nog veel acties op touw te kunnen zetten en zo een bijdrage te leveren aan een betere wereld. 

Wie meer wil weten over Ladies’ Circle Voorne kan een kort berichtje te sturen via Instagram.com /ladiescircle40voorne of via Facebook.com/lcvoorne. Dan geven zij je heel graag wat meer info en leggen ze uit hoe je een keer vrijblijvend kan kennismaken. (Foto’s: via Ladies’ Circle Voorne) Lees hier het artikel van Het Vergeten Kind.

Plaats een reactie