Schippers redden inzittenden auto uit Spui

Archieffoto Pontje Spijkenisse-Oud Beijerland (Edpafoto)

Dat de veerpont tussen Hekelingen en Nieuw-Beijerland gisterenavond niet voer, was een bestuurder van een personenauto niet opgevallen. Even voor 20.00 uur had hij de veerstoep niet gezien, gaf extra plankgas op de plank en reed vervolgens het water in.

Volgens een ooggetuige gaf de bestuurder van de auto gas, omdat hij waarschijnlijk niet had gezien dat de pont er niet lag en dacht dat hij het vaartuig op reed. Inplaats daarvan dook hij het Spui in. 

Bevrijd
De man en vrouw die in de auto zaten konden met veel moeite door de schippers worden bevrijd. Deze schippers hadden alles zien gebeuren en gingen gelijk erop af om te helpen. Ze gingen op de klep van de pont staan. De een hield de auto vast en de ander trok de vrouw uit het zijraam naar buiten. Er was haast geboden, want de auto liep al vol met water en dreigde te zinken. De bestuurder kon zelfstandig uit de auto komen. De auto werd met een touw aan de pont vastgemaakt en werd vervolgens naar de kant werd geduwd. Dankzij de oplettendheid en het snelle daadkrachtig handelen van de pontmedewerkers werden de inzittenden gered.

Pas als de  auto uit het water gehaald is, kan de pont weer gaan varen. Na verwachting zou dat inmiddels al gebeurd moeten zijn.

Plaats een reactie