Gratis energiebesparende producten voor inwoners Nissewaard

Gemeente Nissewaard organiseert ook dit jaar een actie, waarbij Nissewaarders voor in totaal meer dan 1,2 miljoen euro aan energiebesparende producten kunnen bestellen.

Voor wie is de actie?
Alle inwoners van Nissewaard die nog niet eerder gratis energiebesparende producten ontvingen, ontvangen deze week een voucher in de brievenbus. Dit geldt voor zowel woningeigenaren als voor huurders.

Met deze voucher kunnen zij voor 90 euro gratis energiebesparende producten bestellen via de webshop van de WoonWijzerWinkel. Het aanbod bestaat uit allerlei producten om het energieverbruik naar beneden te brengen. Denk hierbij aan ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie.

Deze activiteit komt tot stand door een subsidie, die de gemeente heeft aangevraagd bij de landelijke overheid. Deze subsidie is helaas niet toereikend voor iedereen. De gemeente kan 14.000 huishoudens blij maken en adviseert dan ook om zo snel mogelijk te bestellen. 


Wethouder Igor Bal: We hebben een veel groter budget dan vorig jaar, zodat meer inwoners hier gebruik van kunnen maken. Al met kleine maatregelen kunnen inwoners flink besparen op hun energierekening. Als gemeente helpen we ze daar graag een handje bij.”

Duurzaam Nissewaard 

Deze activiteiten passen bij onze ambitie om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Onze ambitie is dat Nissewaard in 2050 energieneutraal en circulair is en bestand is tegen veranderingen in het klimaat. Maar dit kunnen we niet alleen. We doen dit als gemeente samen met inwoners, ondernemers en andere partners zoals het waterschap, woningcorporaties en de provincie. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties