Visser vindt schedels in Zuidland.UPDATE: Forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat de gevonden schedels meer dan 100 jaar oud zijn. DNA onderzoek is niet meer mogelijk.

In Zuidland is zondagmiddag ter hoogte van de Krommendijk een zak met menselijke schedels gevonden ter hoogte van de Krommendijk, meldt het AD. 

Foto ter illustratie. Pixabay

Het lijkt om oudere schedels te gaan. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat het om een actueel misdrijf gaat.Om hoeveel schedels het gaat, kon de deze politiewoordvoerder nog niet zeggen. 

Media bedrijven Rijnmond en AD laten weten dat het visser Erik Sagan was die deze schedels in vuilniszakken vond in het Spui bij Zuidland. Vrijdag vond hij tijdens het vissen al een aantal schedels in een zak en belde hij de politie die de vondst eruit haalde.  Zondagmiddag ging de visser nogmaals terug en vond nog meer schedels. 

In totaal viste de politie 10-15 schedels uit het water. Omdat er lijmresten op de schedels zaten, zo werd de Erik verteld,  denkt de politie niet aan een recent misdrijf, maar zou de vondst meer van een hobbyist of een verzamelaar kunnen zijn. De erg oud uitziende schedels zaten in vrij nieuwe zakken. Meer info: AD en Rijnmond

De restanten zijn overgedragen aan het Nederlands Forensisch Instituut voor nader onderzoek. Uit dit onderzoek moet blijken waar de schedels vandaan komen.