Botlek TV – Naar een wereld zonder vluchtelingen / Spijkenisse 2022

Terwijl een groot deel van Spijkenisse zonder stroom zat, ging de stroom aan vluchtelingen in de wereld gewoon door. Medeauteur Dick Gebuys van het boek ‘Wegvluchten naar een wereld zonder vluchtelingen’ kwam donderdag 6 januari 2022 naar de gemeente Nissewaard om het, samen met Jos Smeets geschreven vuistdikke boek, te overhandigen aan wethouder Wouter Struijk en PvdA fractievoorzitter Dorethé Kieboom.

Smeets is een poos terug een bedevaart gestart om de vluchtelingenproblematiek onder de aandacht van de landelijke politici te brengen. Leden van de Eerste en Tweede kamer kregen het boek aangeboden en nu was het de beurt aan de lokale politici Struijk en Kieboom. De laatste deed voor Botlek TV een emotionele oproep; ‘Iedereen hoort erbij, dus een warm welkom aan vluchtelingen, Gun ze een plek’. Dick Gebuys riep op om in Nissewaard het debat aan te gaan. ‘We moeten stoppen met mensen terug de zee in te duwen.’ Wethouder Struijk beloofde de vluchtelingenproblematiek op lokaal niveau onder de aandacht te brengen. Een film van Roel van Deursen met presentatie van Joop van der Hor. Klik op de foto hieronder.