REINIS VERRAST NIEUWE BRUG MET MAALTIJDEN

Zaterdagochtend bracht Reinis een bezoekje aan Stichting De Nieuwe Brug om daar 450 maaltijden,bereid door Pak Boli,af te leveren en uit te delen aan alle deelnemers en vrijwilligsters.

Janno Slotboom (L) overhandigd één van de 450 maaltijden aan een van de deelnemers. (Foto:Ed van den Blink)

In december werd bij Reinis al snel duidelijk dat het eindejaarsevent dit jaar, net al vorig jaar,niet kon plaatsvinden. Maar wat te doen met de 450 maaltijden? Weggooien is natuurlijk zonde.

Initiatiefnemer van de uitdeelactie is Janno Slotboom. “Ik ben medewerker bij de technische dienst en zit ook in de ondernemingsraad. Vorig jaar kon het eindejaarsevent door corona ook niet doorgaan. Toen hebben we de maaltijden gedoneerd aan de voedselbank. Dit jaar hebben we naar een ander doel gezocht. Ik ben oprecht blij dat we hiermee veel mensen kunnen helpen”, zegt hij.

Wethouder Jan Willem Mijnans was onofficieel bij de uitreiking aanwezig. Hij sprak met Initiatiefnemer en medewerker van Reinis Janno Slotboom. (Foto:Ed van den Blink)

Stichting De Nieuwe Brug kwam door toeval als nieuwe bestemming in beeld. Wethouder Jan Willem Mijnans heeft hierbij een bijzondere rol in gespeeld. “In december vorig jaar was ik toevallig bij een directievergadering aanwezig , toen Janno de vergaderzaal binnenkwam. Ik hoorde hem vragen of iemand een goed doel wist,” vertelt hij. In zijn functie als wethouder heeft hij al een aantal keer met de stichting te maken gehad, maar ook als mens voelt hij veel betrokkenheid met de doelgroep en zo kwam hij met het voorstel om de maaltijden aan de stichting te doneren. “Maar, ik ben slechts aangever en wil verder op de achtergrond blijven”, benadrukt hij.

Nadat de eerste krat symbolisch was overhandigd, kon de rest worden uitgedeeld. De eerste 20 maaltijden waren bestemd voor woonvoorziening De Hofstee.

De maaltijden werden bij Stichting De Nieuwe Brug aan de MA de Ruijterstraat 7 in Spijkenisse.(Foto:Ed van den Blink)
(Foto:Ed van den Blink)
(Foto:Ed van den Blink)