Stroomvoorziening komt na storing weer op gang

De stroomvoorziening in delen van Spijkenisse en Simonshaven komt na de stroomstoring weer langzaam op gang. Vanochtend om 9.00 uur is een groot deel van Spijkenisse en de kern Simonshaven getroffen door een grote stroomstoring. Dit was het gevolg van een brand in het hoofdverdeelstation aan de Aldebaranstraat in het Sterrenkwartier. Bijna 17.000 aansluitingen hadden geen stroom meer. De brandweer had in de loop van de ochtend de brand onder controle. Stedin kon vervolgens de schade gaan opnemen. 

Stap voor stap

Stedin is nog altijd bezig om stap voor stap de betreffende inwoners weer van stroom te voorzien. Dat is voor een deel al gelukt. Huldiensten hebben de afgelopen uren scenario’s voorbereid, mocht de stroomuitval langer gaan duren, denk daarbij aan de straatverlichting. Extra toezicht en handhaving is inmiddels geregeld. Er is nauw contact met kwetsbare instellingen. Een aantal hebben inmiddels weer stroom, anderen hebben zelf voor een noodaggregaat gezorgd. Een oplossing voor andere instellingen wordt verzorgd. Stedinstreeft er naar, dat vanavond alle aansluitingen weer stroom hebben. 

Opvang in stadhuis

Inwoners die nu nog geen stroom hebben, kunnen vanaf 17.00 uur terecht in het stadhuis voor een warme drank en een versnapering. Zij kunnen daar bijv. ook hun telefoon opladen. Stedin is druk bezig om ervoor te zorgen dat eventuele problemen als gevolg van de stroomstoring snel kunnen worden opgelost en zo mogelijk voorkomen. In de loop van de avond kijken we of er nog meer opvanglocaties noodzakelijk zijn. Op de website van Stedin en op Rijnmondveilig.nl kan men de actuele ontwikkelingen op de voet volgen. 

Openstelling noodnummer

Als u hulp nodig heeft, kunt u bellen met het noodnummer 0181 – 696979. Heeft u nummer 112 nodig en geen beschikking over een werkende telefoon? Spreek dan hulpverleners op straat aan of ga naar uw dichtstbijzijnde politiebureau of brandweerpost.