Inwoners opgevangen in stadhuis in Spijkenisse

De hele dag had een groot deel van Spijkenisse en een deel van Simonshaven te maken met een grote stroomstoring veroorzaakt door een brand in het hoofdverdeelstation in de Aldebarantstraat in de wijk Sterrenkwartier in Spijkenisse.

Ongeveer 50 inwoners meldden zich vanavond in het stadhuis aan de Raadhuislaan in Spijkenisse. Daar konden inwoners die nog geen stroom hadden vanaf 17.00 uur terecht voor een warme drank en een lekker kopje soep. Hoewel veel huishoudens vanmiddag al weer aangesloten waren, duurde het voor een aantal inwoners toch wat langer. Daarom stelde de gemeente voor hen het gemeentehuis open. Daar konden de onfortuinlijke inwoners even beter vertoeven dan in hun eigen mogelijk donkere en onverwarmde huis. Burgemeester Foort van Oosten kwam ook nog even langs om van de inwoners te horen hoe zij deze dag doorgekomen waren en om hen een hart onder de riem te steken. De stroomstoring was rond 21.30 uur op drie buurten na verholpen.

De storing duurde voor een aantal wijken een groot deel van de dag. Gemeente Nissewaard besloot om het stadhuis open te stellen voor diegene die aan het eind van de middag nog steeds geen stroom had.

Vanaf donderdagochtend 9 uur brandde een kabel in een van de schakelruimtes van het verdeelstations aan de Aldebarantstraat door.Stedin en de brandweer kwamen zo snel mogelijk om hun werk te kunnen doen. Dat kostte enige tijd, omdat eerst de stroom van het verdeelstation af moest en de reststroom weg moest zijn. Rond 10.30 uur kon de brandweer naar binnen en beginnen met blussen. Om 11.45 uur werd het sein brand meester gegeven. Toch duurde het nog wel even, voordat echt alle wijken weer stroom hadden. Dat gebeurde uiteindelijk pas na 12 uur.