Marja en Dees van Kruijssen ontvangen ‘Ereprijs Westvoorne’

Marja en Dees van Kruijssen hebben op 5 januari de 14e ‘Ereprijs Westvoorne’ in ontvangst mogen nemen van burgemeester De Jong. Het echtpaar Van Kruijssen werd woensdag op het gemeentehuis verrast met deze gemeentelijke onderscheiding. De Ereprijs Westvoorne is speciaal voor personen of instanties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving en zich op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied hebben ingezet.

Marja en Dees van Kruijssen zijn bekende gezichten in Rockanje. Al meer dan 20 jaar zijn zij betrokken bij vele evenementen. Onder de vlag van Probaro was Dees in 1999 één van de betrokkenen bij het organiseren van de Historische Motorraces in Rockanje. Na 10 jaar ging deze organisatie over in een eigen stichting. Dees en Marja bleven vrijwilligers bij het evenement. 

Inmiddels zijn zij al jaren de drijvende kracht achter de Stichting Promotie Badplaats Rockanje. Ieder jaar weer organiseren zij, voornamelijk voor de jeugd, evenementen die het dorp Rockanje levendig houden: het straattekenen, schatgraven, vlotbouwen, ringsteken en vooral niet te vergeten de Sinterklaasintocht en de Lampionnenoptocht. Evenementen die draaien op vrijwilligers, die zij door hun enthousiasme en warmte aan zich weten te binden. Door hun positieve instelling en gedrevenheid kunnen deze evenementen in Rockanje blijven bestaan. 

De afgelopen twee jaar hebben Marja en Dees van Kruijssen zich ook met volle overgaveingezet voor het Comité Rockanje 800 jaar. De Ereprijs Westvoorne is een waardering voor hun tomeloze energie, hun brede, jarenlange belangeloze inzet en sociale betrokkenheid.