Botlek TV – Joop en Roel nemen aan het einde van het jaar een kijkje bij ‘De Haven’/Spijkenisse 2021

Op 21 juli 2017 nam videograaf Roel van Deursen een kijkje bij het bouwrijp maken van het gebied rond het oude haventje van Spijkenisse. Hij volgende met zijn camera 4 jaar lang de werkzaamheden van de diverse woningbouwprojecten Fregat, Sluis, Botter,Schoener en Veerkade.

Foto:Roel van Deursen

Van Deursen legde vast hoe het puin van de gesloopte kantoren en opstallen van het afvalverwerkingsbedrijf Reinis aan de Elementenweg zelf bij het (bouw)afval belandde. Na 30 afleveringen mag het resultaat er zijn en heeft symbolisch wel iets weg van een bakkerij, want de huizen en appartementen vlogen weg als warme broodjes over de toonbank. Er worden op de Oude Maas nabij de ingang van de haven en de kreek geen zalmen meer gevangen, wel liggen deze op de borden van de zeer tevreden bewoners. De meeste huizen zijn koopwoningen, maar deze week (52-2021) ging de inschrijving voor 26 huurappartementen aan de Veerkade van start. Er komen 2 en 4 kamerappartementen met een oppervlakte van 46 tot 88m2. Aan de Spijkenisser haven zijn ze nog lang niet uitgebouwd en presentator Joop van der Hor en Roel van Deursen van Botlek TV ook nog lang niet uit gefilmd. Kijk hier voor de videoreportage