Medewerkers van LyondellBasell sporten ruimhartige donatie voor Leergeld bij elkaar


LyondellBasell doneert dankzij de sportieve inzet van haar medewerkers €13.000 aan Leergeld in Voorne-Putten die daarmee kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen steunt.

Tijdens een online bijeenkomst op maandagochtend werd de cheque met het ruimhartige bedrag symbolisch overhandigd aan de bestuurssecretaris-directeur van Leergeld Zuid-Holland Midden, waar Voorne- Putten vanaf 1 januari onder valt.
Sportieve activiteiten
Het wereldwijde chemische concern, dat onder andere gevestigd is op de Maasvlakte en in Botlek, wilde haar medewerkers motiveren om tijdens de pandemie in beweging te blijven door bijvoorbeeld een rondje te lopen in de lunchpauze en daarmee ook een goed doel in de omgeving te steunen. In 10 weken tijd wandelden, fietsten, hardliepen en wielrenden 84 medewerkers in 2.000 uur de donatie bij elkaar.
Site manager van LyondellBasell, Harm Dijkstra overhandigde de cheque en zei: “Het is een goede traditie binnen LyondellBasell om een goede buur te zijn in de omgevingen waarin we werken. Stichting Leergeld past uitstekend bij ons doel om buurten vooruit te helpen door een positieve impact te maken. Ik ben trots op de vele medewerkers die hebben geholpen deze schenking werkelijkheid te maken, terwijl ze tegelijkertijd aan beweging toekwamen. Door de pandemie is dat niet altijd even makkelijk.”
Donatie
Leergeld is LyondellBasell en haar medewerkers enorm dankbaar voor hun waardevolle prestatie. “Met jullie donatie krijgen veel kinderen die buiten de boot vallen, nu ook de kans om volwaardig mee te doen in onze maatschappij. Bijvoorbeeld doordat ze dankzij deze donatie huiswerk kunnen maken op een laptop of net als hun leeftijdsgenootjes op de fiets naar school kunnen. Daarmee maakt LyondellBasell samen met haar medewerkers een significant verschil in het leven van de volgende generatie”, aldus Mark Schutjens, bestuurssecretaris-directeur Stichting Leergeld.